Úvod Výrobcovia HTC Finančné výsledky HTC sú stále zlé, ďalší pokles si výrobca pripísal v...

Finančné výsledky HTC sú stále zlé, ďalší pokles si výrobca pripísal v novembri

1
HTC U11

Spoločnosti HTC sa po ekonomickej stránke príliš nedarí, čo je nakoniec badateľné v posledných mesiacoch a aj rokoch. Nové modely smartfónov a kooperácia s gigantom Google zatiaľ nepomohla. 

Ako uvádza server Digitimes, spoločnosť HTC vykázala za nedávno uplynulý mesiac november pokles príjmov, a to o 26 percent v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka. HTC v novembri 2017 utŕžilo 188 miliónov dolárov.

Aktuálne čísla nespomíname náhodne. November je mesiacom, ktorý je silne previazaný s predvianočnými nákupmi. Čierny piatok, deň nezadaných v Číne, či tzv. kybernetický pondelok.

Užívatelia počas týchto dní vedia minúť neobvykle veľa prostriedkov, k čomu ich motivujú rôzne, často nafúknuté zľavy a nové technologické zariadenia, ktoré výrobcovia predstavujú práve pred týmto obdobím.

Ani predvianočné obdobie, ani nové smartfóny a ani významné dni spojené so zľavami tovarov výrobcovi HTC nepomohli zarobiť viac ako minulý rok. Dokonca si pohoršil.

htc u11+
Model U11+ – najnovší a zároveň najlepšie vybavený smartfón výrobcu HTC

HTC má pritom na svedomí vydarené smartfóny nehovoriac o tom, že pre Google HTC vyrobilo menší z dvojice smartfónov Google Pixel 2, ktoré majú vôbec najlepšie fotoaparáty spomedzi smartfónov.

Posledným počinom výrobcu je model HTC U11+ a.k.a nekompromisná vlajková loď s unikátnym čiastočne priehľadným zadným krytom. HTC U11+ má všetko, čo má vlajková loď mať.

Je pravdou, že HTC U11+ spolu s menším HTC U11 Life ešte len prichádzajú na trh. Predbežné objednávky boli spustené okolo 20. novembra. Predchodca HTC U11 bol predstavený ešte v máji tohto roka.

Až po novom roku uvidíme, či bude aktuálny mesiac december pre HTC konečne úspešný. Veríme, že áno.