Úvod Konkurencia Apple Apple: Všetky pokusy Android výrobcov o Face ID budú „smrdieť“

Apple: Všetky pokusy Android výrobcov o Face ID budú „smrdieť“

Šéf marketingu Apple má na pripravované Face ID na Androide jasný názor.

19

Apple pri biometrickom zabezpečení smartfónu s predstavením iPhone X zdvihol latku, o tom niet pochýb. Face ID sme vyskúšali a funguje naozaj skvele. To znamená, že ošiaľ, ktorý táto funkcia spôsobila sa budú snažiť napodobniť aj ďalší výrobcovia. Šéf marketingu spoločnosti, Phil Schiller má pre všetkých výrobcov jasný odkaz.

Všetky budú smrdieť,“ (vo voľnom preklade aj „budú na nič,“ pozn. red.). Presne takto sa vyjadril v rozhovore pre holandský server Bright.nl.

Schiller, ktorý do Apple opäť nastúpil v roku 1997 a odvtedy sa motá na tých najvyšších pozíciách poznamenal, že Face ID systémy na Androidoch jednoducho nebudú fungovať tak, ako riešenie na iPhone X. Pripomenul aj to, že všetku funkcionalitu, ktorú malo doteraz na starosti domovské tlačidlo, ako napríklad odomknutie zariadenia pomocou Touch ID, overenie totožnosti v Apple Pay, aktivovanie Siri, prepínanie medzi aplikáciami a ich zatváranie, musel nahradiť nový systém – Face ID.

Systém rozpoznania tváre pre využitie Apple Pay overí totožnosť človeka držiaceho telefón, o zvyšok funkcionality sa postarajú nové, prekvapivo intuitívne gestá.

Od výrobcov Android zariadení sa očakáva nasadenie prvých verzií Face ID systémov už budúci rok. Keď sa tak stane sa môžeme vrátiť k vyjadreniam pána Schillera a zhodnotiť jeho jasnovidecké schopnosti. Dovtedy nám neostáva nič iné, než čakať.