Úvod Výrobcovia Google Inteligentné hodinky s OS Android Wear dostávajú aktualizáciu na verziu Oreo!

Inteligentné hodinky s OS Android Wear dostávajú aktualizáciu na verziu Oreo!

2

Pokiaľ vlastníte jedny z mnohých inteligentných hodiniek s operačným systémom Android Wear, v najbližšom období obdržíte aktualizáciu na najnovšiu verziu systému už dobre známu ako Oreo.

Uvoľnenie aktualizácie na verziu Oreo spoločnosť Google potvrdila dnes. Nezverejnila však zoznam zariadení, inteligentných hodiniek, ktoré ju môžu očakávať ako prvé. Je ale viac ako isté, že update dostanú ako prvé hodinky LG Watch Sport.

Google v rámci tohto modelu testoval beta verziu aktuálne uvoľnenej stabilnej verzie operačného systému pre nositeľnú elektroniku.

Aktualizácia možno nie je taká zásadná, ako by ste očakávali. Určite ale vaše inteligentné hodinky zdokonalí. Pribudne vám totižto niekoľko nových funkcií, ktoré takmer každý užívateľ smart hodiniek s Android Wear využije.

Oreo

Po novom si budete môcť nastaviť typ vibrácií pre upozornenia, a to v režimoch dlhé vibrovanie, dvojité vibrovanie a normálne vibrovanie. Výborné je uzamknutie dotyku, ktoré sa skvele hodí do vlhkého prostredia.

Dotykom totižto môžete hodinky zobudiť čo je možno fajn, no pri daždi, športovaní alebo v iných vlhkejších situáciach sa môže dotyková vrstva displeja aktivovať sama.

Rozumná je tiež implementácia manuálneho prepínača pre aktiváciu režimu šetrenia energie. Samo o sebe bude na pozadí systému dochádzať k obmedzovaniu procesov, čo zabezpečí dlhšiu výdrž na jedno nabitie. Vylepšením prešli notifikácie z aplikácií a pribudla podpora pre 7 nových jazykov.

Medzi nimi sa nachádza Čeština, čo naši susedia určite uvítajú. Slovenčina zatiaľ chýba.

Snáď vás aktualizácia dostihne čo najskôr.