Úvod Novinky Z YouTube zmiznú navrhované odkazy, na ktoré ste aj tak neklikali

Z YouTube zmiznú navrhované odkazy, na ktoré ste aj tak neklikali

9
youtube
Videá s mačičkami už nebudú rušiť odporúčané odkazy

Poznáte to. Sledujete na YouTube niektoré z miliónov a miliónov a miliónov videí, a zrazu sa vám vo videu objaví návrh v podobe odkazu, v rámci ktorého vám YouTube odporúča ďalšie video.

Vy samozrejme odkaz ignorujete a pokračujete v sledovaní videa, resp. zvolíte ďalšie napríklad na základe vyhľadávania. V ignorovaní navrhovaných odkazov videí nie ste sami.

Podľa tvorcov YouTube na odkaz klikol iba jeden užívateľ z dvadsiatich, čo je určite málo. Navyše aj tých pár užívateľov často nebolo spokojných s tým, kam ich odkaz presmeroval. Objaviť sa vám mohla napr. čierna obrazovka s informáciou, že živý prenos skončil.

youtube
Toto po 14. decembri už neuvidíte. Platí to aj o ekvivalentoch v iných častiach videa

Predstavitelia služby YouTube usúdili, že to s odkazmi vo videách nemá zmyslel. Jednoducho ich zrušia. Udeje sa tak 14. decembra tohto roku, čiže o pár krátkych týždňov.

Z užívateľského hľadiska ide o pozitívum. Odkazy ľudia považovali za spam. Menšia vráska môže vzniknúť na čelách tvorcov obsahu a Youtuberov. Tí v moderovaných videách často ukazovali práve na odkaz, ktorý do diela vložili pri jeho nahrávaní.

Po 14. decembri budú internetové hviezdy ukazovať na prázdne miesto. Teda aspoň v doteraz vyprodukovaných videách, keďže na novinku istotne zareagujú aj oni.