Úvod Zariadenia Wileyfox Pro je smartfón, ktorému sa asi vyhnete oblúkom

Wileyfox Pro je smartfón, ktorému sa asi vyhnete oblúkom

2
wileyfox pro

Wileyfox je mladým britským výrobcom inteligentných mobilných telefónov, ktorý má na konte niekoľko dostupnejších zariadení s operačným systémom Android. Spomenieme napríklad pomerne slušne hodnotený model Wileyfox Swift 2.

Výrobca Wileyfox sa však rozhodol ponúknuť trhu smartfón, po ktorom siahne iba málokto. Ak ste si mysleli, že je mobilný Windows nadobro mŕtvy, čo nakoniec priznal aj sám Microsoft, Wileyfox si to nemyslí.

Wileyfox Pro je totižto novým smartfónom, ktorý beží pod správou operačného systému Windows 10 Mobile. Nepopulárnym operačným systémom, ktorý bude dostávať už iba bezpečnostné aktualizácie, to nekončí.

wileyfox pro

Wileyfox Pro bol prezentovaný na podujatí IFA s cenou 249 €. Konečná cena je však o niečo nižšia, približne 213 €. Smartfón sa začne predávať 6. decembra. Za tieto peniaze dostanete 4G konektivitu, čipset Snapdragon 210 z najnižšej rady, 2 GB operačnú pamäť a 8 Mpx zadnú kameru.

Stačiť asi nebude ani 16 GB interné úložisko. Obzvlášť, ak má mobilný Windows produktívny charakter, ktorý si často vyžaduje podstatne viac miesta v úložisku. Displej s 5-palcovou uhlopriečkou pracuje s HD rozlíšením.

Smartfón tak disponuje chabými parametrami, operačným systémom, ktorý sa ďalej nevyvíja a cena tiež nie je vzhľadom na vlastnosti zrovna priateľská. Za cca 200 € nájdete hneď niekoľko podstatne schopnejších ekvivalentov.