Úvod Výrobcovia Leagoo Aké výhody pre smartfóny prináša procesor vyrobený Intelom? Tu sú odpovede!

Aké výhody pre smartfóny prináša procesor vyrobený Intelom? Tu sú odpovede!

0

Intel počas Mobile World Congress 2017 predstavil spoluprácu so spoločnosťou Spreadtrum. Spoločne vyrobili čipset so zvučným názvom SC9853i.

Ide o osemjadrový čipset založený na architektúre Airmont určený pre mid-range až high-end zariadenia. Intel nový SC9853i vyrobil 14nm FinFET procesom, vďaka čomu je šetrný k batérii a vďaka x86 architektúre aj poriadne výkonný.

Tretí najväčší výrobca čipov

O spoločnosti Spreadtrum ste možno nepočuli, no ide o tretieho najväčšieho výrobcu čipov na svete. Pred ním je už len Qualcomm a MediaTek. Šanghajská spoločnosť má však veľké plány. V blízkej budúcnosti chce tromfnúť MediaTek a neskôr dokonca prekonať samotný Qualcomm.

Aj z tohto dôvodu si výrobca veľmi dobre vyberá, ktorej spoločnosti dá právo na využitie ich nového čipu SC9853i. Predsa len, ak by to bolo v telefóne, ktorý nie je kvalitný, zanechalo by to zlý dojem. Ich novým partnerom sa stala spoločnosť LEAGOO, ktorá, ak si dobre spomínate, nedávno oznámila spoluprácu s Premiere League klubom Tottenham Hotspur.

Globálny zásah

LEAGOO je pre Spreadtrum ideálnym partnerom, keďže ide o obrovskú spoločnosť, ktorej fabriky sa rozliehajú na území približne 160 000 metrov štvorcových. Spoločnosť zamestnáva vyše 5 000 zamestnancov a obsluhuje 50 výrobných liniek schopných vychrliť 20 miliónov smartfónov ročne. Inými slovami, je to veľký hráč na trhu, o čom svedčia aj pôsobivé štatistiky.

LEAGOO sa prezýva „princ juhovýchodnej Ázie,“ patrí medzi TOP 10 čínskych výrobcov smartfón pre export z Ázie do sveta a TOP 3 v predajoch cez internet.

Stredná trieda so šmrncom high-endu

Jeho nedávno predstavené vlajkové lode, LEAGOO S8/S8 Pro, na trh zanechali veľký dojem, čo firme dáva ešte väčšiu chuť posunúť svoj biznis o krôčik ďalej. Stratégia firmy sa pohybuje na vyrobení low-end až mid-range zariadení, ktoré budú disponovať kvalitnejšími komponentami a vyšším výkonom.

Aj to je dôvod, prečo LEAGOO začal využívať procesor Spreadtrum SC9853i v ich najnovšom smartfóne – LEAGOO T5c. Ide o mid-range smartfón s poriadnym výkonom a zároveň prvý smartfón na svete s vyššie spomenutým procesorom.

LEAGOO T5c si teraz môžeš kúpiť s 30-dolárovou zľavou. Stačí zamieriť na tento odkaz.