Úvod Aplikácie Správca súborov priamo od Google? Nová aplikácia Files Go

Správca súborov priamo od Google? Nová aplikácia Files Go

2
files Go

Aplikácie pre správu súborov sú pomerne hojne rozmnožené. V obchode Play sa ich nachádza hneď niekoľko desiatok a každý smartfón má nejakého správcu súborov nainštalovaného už od výroby.

Medzi nich sa snaží vopchať sám Google s vlastným správcom súborov. Volá sa Files Go a zatiaľ si ho stiahnuť nemôžete. Aspoň nie z obchodu Google Play. Aplikácia je stále v beta verzii a ešte nie je oficiálne vydaná.

V najbližšom období sa tak ale určite udeje. Aplikáciu File Go si však môžete nainštalovať na vlastnú päsť, vďaka zverejnenému APK súboru. Stiahnuť ho je možné zo známeho webu APKMirror.

files go
Files Go

Appka Files Go ponúka prívetivé užívateľské prostredie, ktoré je koncipované do kariet. V podstate dostanete všetky informácie o súboroch a priečinkoch, ktoré sa vo vašom zariadení nachádzajú.

Súbory je dokonca možné prenášať medzi dvoma blízkymi zariadeniami bezdrôtovo a bez internetového pripojenia cez tzv. rýchly hotspot.

Skvelá je identifikácia duplicitných súborov, Files Go poukáže na dátovo objemné položky a poradí vám, ako ušetriť nejaké to miesto v internom úložisku smartfónu. Aplikácia pochopiteľne pomôže aj pri bežnom prehliadaní súborov.

Nie je síce taká komplexná, ako mnohá konkurencia, no je jednoduchšia a priateľská. Aplikácia je kompatibilná so všetkými zariadeniami, ktoré bežia pod OS Android vo verzii 5.0 Lollipop alebo vyššej.