Úvod Výrobcovia Sony Sony je späť v biznise, a to vo veľkom: Xperie za to ani zďaleka...

Sony je späť v biznise, a to vo veľkom: Xperie za to ani zďaleka nemôžu

2

Trápiaca sa technologická firma, ktorou Sony bola ešte pred rokom už neexistuje. Vedenie japonského výrobcu to dokázalo a finančnú situáciu otočili doslova o hore nohami. Rok 2017 sa tak v histórii Sony zapíše ako jeden veľmi, veľmi úspešný rok. Prečo? Čítaj ďalej.

Ako Washington Post píše, hlavnou príčinou tak rýchleho obratu v prospech Sony sú predaje konzoly Playstation 4, ktorej sa darí čoraz viac a viac. V porovnaní s minulým rokom tak výrobca zaknihoval o 346 % vyšší zisk.

Podľa publikácie za tak vysokým ziskom stoja nie len predaje Playstation 4, ale aj hierprémiových účtov. Sony mal podľa všetkého predať približne 67,5 miliónov kusov populárnej konzoly, čo je podstatne viac než 30 miliónov kusov Xbox One, ktoré analytici hlásili ešte počas leta.

Medzi ďalšie úspechy Sony patrí divízia vyrábajúca foto senzory, ktoré spoločnosti ako Apple používajú v najnovších zariadeniach. Prehliadnuť nemôžeme ani výnimočne úspešné bezzrkadlové fotoaparáty Sony Alpha, ktoré sú populárnejšie, než kedykoľvek predtým. K celkovému zisku čiastkou 68 miliónov dolárov prispela aj divízia Sony produkujúca filmy.