Úvod Konkurencia Apple Šialenci sú späť: Dnes sa začína predávať iPhone X, ľudia už čakajú...

Šialenci sú späť: Dnes sa začína predávať iPhone X, ľudia už čakajú v dlhých radoch

19

Dnes ráno Apple spúšťa predaj svojej novinky, iPhone X, ktorá podľa všetkého očarila aj ľudí na Slovensku. U nás, tak ako aj vo svete, je situácia taká, že jednoducho nedôjde na každého. Novinky je málo a s očakávaným opätovným naskladnením až niekedy pred Vianocami je o iPhone X „bitka“.

Aj preto sa chceli niektorí z ľudí poistiť a zamierili do najbližšieho Apple Storu a postavili sa do radu. O iPhone X má podľa neoficiálnych odhadov záujem až 100 miliónov ľudí. Výrobca však do prvej várky zaradil len 2 až 3 milióny kusov, takže kto bude mať iPhone X, ten bude veľký frajer a všetci mu vraj budú závidieť.

Pred niektorými obchodmi v zahraničí to teda vyzerá tak, ako by tam za socializmu predávali banány dve hodiny pred Vianocami. Pred oficiálnymi obchodmi Apple Store v Singapure a Japonsku sa vytvoril tak dlhý rad, že by ste záujemcov nemohli počítať na desiatky ale na stovky. Z väčšej časti ide určite o špekulantov, ktorí chcú iPhony nakúpiť a potom popredávať či už na eBayi alebo rovno záujemcom pred Apple Stormi.

Však sa pozrite sami, ako to tam vyzerá.

Queue for iPhone X launch outside Apple store along Orchard Road

"I want to sell it for income … I will even sell my slot if someone offers me": Student in the scrum for the #iPhoneX.

(Video: Milton Sau)

Posted by Channel NewsAsia on 2. november 2017