Úvod Výrobcovia Samsung Samsungu ide karta: Firma vykazuje rekordný príjem aj zisk!

Samsungu ide karta: Firma vykazuje rekordný príjem aj zisk!

4

Samsung práve zverejnil svoje hospodárske výsledky za tretí štvrťrok tohto roka a veru, nemá sa za čo hanbiť. Obrovský nárast firma eviduje pri tržbách, tak aj pri zisku.

Tržby medziročne narástli z 47,82 na 62,05 triliónov kórejských wonov, prevádzkový zisk zas z 5,2 na neuveriteľných 14,53 triliónov wonov. Je nutné pripomenúť, že minuloročné výsledky boli skreslené problémami s Galaxy Note 7.

Mobilná divízia sa pričinila tržbami vo výške 27,69 miliárd wonov a prevádzkovým ziskom 3,29 miliárd wonov, čo je medziročne menej. Neznamená to, že by mal Samsung problémy, skôr len to, že sa predalo viac lacnejších telefónov, na ktoré Samsung nemá až takú maržu, ako pri vlajkových lodiach.

Ziskové boli hlavne čipy

Samsung má však obrovskú silu v divízii vyrábajúcej pamäťové čipy a procesory, ktorej sa v posledných mesiacoch neuveriteľne darí. Čo je zvláštne a u čoho v poslednom štvrťroku očakávame najväčšiu zmenu je divízia displejov, ktorá zaznamenala mierny pokles v príjmoch. Zmena by mala nastať hlavne kvôli tomu, že je to práve Samsung, kto vyrába nové displeje pre iPhone X.

Noví šéfovia

Samsung spolu s hospodárskymi výsledkami oznámil aj zmeny vo vedení spoločnosti. Novým šéfom mobilnej divízie je opäť DJ Koh, displejovú divíziu povedie Kinam Kam a spotrebnú elektroniku zas HS Kim.