Úvod Výrobcovia Samsung Samsung omylom potvrdil, že pracuje na ohybnom GALAXY X!

Samsung omylom potvrdil, že pracuje na ohybnom GALAXY X!

4

Sen Samsungu je presadiť svoje vlajkové lode radu Galaxy S natoľko, aby bez problémov prekonávali iPhone. To sa im zatiaľ v globálnom merítku nepodarilo, aj keď, s Galaxy S8 či Note 8 sú poriadne blízko. Koniec koncov, o tom, že ide o sen, svedčí aj kódové označenie Galaxy S8 – „Dream“.

Juhokórejský gigant sa však v žiadnom prípade nevzdáva. V rukáve totiž schováva poriadne eso, ktorým by mohol naštrbiť dobré predaje iPhonov po celom svete. Spomínané eso sa volá Galaxy X.

Hneď na začiatku pripomeniem, že Galaxy X sa nevolá Galaxy X preto, že Apple predstavil iPhone X. Galaxy X sa na internete objavil už ďaleko predtým, ako Apple predstavil svoju novinku.

Galaxy X má byť prvým ohybným smartfónom na trhu. Má ísť o tak komplikované zariadenie, že Samsung stihne vyrobiť len limitovaný počet kusov. Spoločnosť už síce na rôznych veľtrhoch ukázala rôzne technológie, ktoré budú tvoriť túto novinku. Neukázala nám však celok. To by sa mohlo zmeniť v blízkej budúcnosti.

Ako to vieme? Nepriamo nám to povedal sám Samsung. Na stránkach podpory sa totiž objavil nový model SM-G888N0. Zvláštne označenie, že?

Na spomínaných stránkach sme síce nenašli viac informácií, no modelové označenie SM-G888 sa už niekoľkokrát spomínalo hlavne s modelom Galaxy X. Podľa webu MobiielKopen, ktorý zmienku o Galaxy X objavil, už zariadenie prešlo rôznymi certifikáciami, vrátane Bluetooth či Wi-Fi.

Zaujímavé však je, že Galaxy X sa neobjavil v žiadnych uniknutých dokumentoch či na uniknutých obrázkoch. Samsung tak pravdepodobne robí všetko preto, aby svoje tajomstvo poriadne ochránil. Dobrou správou pre nás, zákazníkov, je to, že Samsung s predstavením otáľať pravdepodobne nebude. Koniec koncov, okrem neho na podobných zariadeniach pracujú aj ďalšie spoločnosti.