Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstavil nový čipset Exynos 9810: Bude poháňať Galaxy S9?

Samsung predstavil nový čipset Exynos 9810: Bude poháňať Galaxy S9?

0
exynos 9810

Kórejská spoločnosť Samsung oficiálne odhalila nový high-end čipset Exynos 9810, ktorý môže poputovať do útrob budúcoročných vlajkových lodí Galaxy S9. Samsung bol stručný.

Veľa detailov o novej procesorovej sade neprezradil. Exynos 9810 ale oficiálne existuje a pár informácií máme. Samsung v prvom rade vylepšoval vlastné kľúčové technológie a proces výroby.

Čipset Exynos 9810 bude stále vyrábaný 10nm technológiou, ale druhej generácie. To znamená, že opäť očakávame vyšší výkon za vítanú cenu nižšej spotreby energie. Kedže nanometre zostali zachované, sme zvedaví na pomer vylepšenia.

Nedávno sa hovorilo, že nový high-end kremík Exynos bude vyrábaný 8nm technológiou a priama konkurencia Snapgragon 845 7nm technológiou. Tieto informácie zatiaľ oficiálnu rovinu nedostali.

exynos 9810
Exynos 9810 © Samsung

Exynos 9810 nemusí byť čistokrvným ekvivalentom k sade Snapdragon 845, aj keď to tak možno vyzerá. K dispozícii je málo údajov, ktoré by to dokázali presnejšie definovať.

Samsung tiež vylepšil vlastné procesorové jadrá, ktoré teda prešli treťou medzigeneračnou obmenou. Nové M3 jadrá sú zahalené tajomstvom a ani o predchádzajúcich generáciách sa toho veľa nezverejnilo.

Povýšenia sa dočkala grafická jednotka. Sada Exynos 8895 pracuje s GPU Mali-G71. Novinka z 9. série zrejme obdrží vylepšenú grafiku Mali-G72. Ranou na istotu je LTE modem, ktorý podporuje teoretické maximum sťahovania na úrovni 1,2 Gbps (Cat.18 6CA).

To je všetko. Stručné detaily nás stále nechávajú na pochybách a netrúfame si s istotou povedať, že sa jedná o novú pohonnú jednotku pre Samsung Galaxy S9. Aj keď je to pokojne možné.