Úvod Xiaomi Xiaomi Redmi Note 5A Xiaomi Redmi Note 5A ako základ, Mi Note 3 pre náročných: Toto...

Xiaomi Redmi Note 5A ako základ, Mi Note 3 pre náročných: Toto sú aktuálne zľavy!

0
redmi note

Xiaomi Redmi Note 5A bol predstavený v tomto roku v auguste a cieli na nenáročných užívateľov, pre ktorých si pripravil hneď niekoľko pamäťových verzií. My posúvame tip na tú najnižšiu, no zároveň najlacnejšiu.

Xiaomi Redmi Note 5A je odetý do elegantného a ergonomického jednoliateho tela z kovu, ktoré nič neruší. Dokonca ani snímač odtlačkov, ktorý sa v tomto modeli nenachádza. Xiaomi Redmi Note 5A má veľký 5,5″ displej, ktorý pracuje s kompromisným HD 720p rozlíšením.

Pod ním sa nachádzajú kapacitné tlačidlá, ktoré sú typické pre väčšinu smartfónov značky Xiaomi. Nenáročným zákazníkom bude stačiť 2 GB kapacita operačnej pamäte a 16 GB úložisko.

redmi note

Výkon a výdrž pokrýva štvorjadrový čipset Snapdragon 425 a 3080 mAh batéria, ktorú nabijete cez bežný microUSB konektor. Primárny 13 Mpx fotoaparát má svetelnosť F/2.2 a HDR režim, vpredu sa nachádza bežná 5 Mpx kamera.

Výhodou je 4G LTE konektivita aj v našom 800 MHz pásme a užívateľské prostredie MIUI, ktoré bude aktualizované na najnovšiu verziu MIUI 9, čo výrobca oznámil včera.

Xiaomi Redmi Note 5A momentálne stojí približne 90 eur, a to v spomínanej konfigurácii s 2 GB RAM a 16 GB internou pamäťou. Cena by mala platiť ešte šesť dní a k dispozícii sú dve farebné prevedenia: šedé a výraznejšie zlaté. Podrobnosti nájdete v odkaze vyššie.

Presne z opačného spektra pochádza Xiaomi Mi Note 3, smartfón pre náročnejších. Aj jeho displej má uhlopriečku 5,5″, no tentokrát sa ho týka plné FHD 1080p rozlíšenie. Ešte lepšie to vyzerá pod kapotou.

mi note 3

Osemjadrový čipset Snapdragon 660 tiká spolu s grafikou Adreno 512. 6 GB operačná pamäť je dostatočne veľká a to isté platí aj o 64 GB úložisku. V prípade potreby sa ale dá rozšíriť o ďalších 128 GB.

Nadšencov mobilnej fotografie potešia dva 12 Mpx snímače s optickou stabilizáciou a vysokou svetelnosťou f/1.8. Vpredu sa dokonca nachádza až 16 Mpx kamera. Snímač odtlačkov sa tentokrát usídlil pod displejom.

mi note 3
Takto fotí Xiaomi Mi Note 3

Väčšiu 3500 mAh batériu nabijete cez konektor USB typ C a aj v tomto prípade je prítomná podpora pre 800 MHz 4G LTE pásmo používané u nás. Konštrukcia je tvorená kovom a keramikou, ktorá vyzerá vynikajúco hlavne v čiernom lesklom prevedení.

Xiaomi Mi Note 3 stojí približných 300 eur a táto cena bude platiť ešte necelých 5 dní. Detaily opäť získate na stránkach predajcu, ktorý zľavu ponúka.