Úvod Výrobcovia Razer Razer Phone oficiálne: Šialený 120 Hz displej, 8 GB RAM a 4...

Razer Phone oficiálne: Šialený 120 Hz displej, 8 GB RAM a 4 000 mAh batéria!

6

Naše informácie sa potvrdili. Razer skutočne potvrdil nový smartfón, ktorý so sebou prináša veľa výkonu priamo smerovaného na všetkých hráčov v našej komunite. Ide o výsledok spojenia dvoch spoločností – Nextbit a Razer.

Čo sa dizajnu týka, hneď na prvý pohľad je jasné, že tím inžinierov z firmy Nextbit so sebou nezabudol zabaliť aj dizajnéra. Oveľa zaujímavejšie sú však „vnútornosti“. Tam Razer skutočne nešetril.

Telefón je vyrobený z kovovej konštrukcie, nájdete v ňom 24-bitový DACdva predné reproduktory s technológiou Dolby Atmos. Okrem toho ich certifikovala aj spoločnosť THX, čo sa pri telefóne stalo vôbec prvýkrát. Razer dokonca tvrdí, že ich telefón je ten najhlasnejší vôbec. Na druhej strane, opäť chýba 3,5mm výstup pre slúchadlá. Namiesto toho si však v balení nájdete USB C slúchadlá.

Čo sa displeja týka, pozerať sa budete na 5,7-palcový QHD IGZO LCD panel so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. To je dvakrát viac, než na zvyšku zariadení. Telefón však disponuje technológiou adaptívneho obnovenia, ktorá synchronizuje grafický čip a displej. Volá sa UltraMotion a Razer ju vyvinul spolu s Qualcommom, aby sa uistil, že v hrách nebudú žiadne záseky, dokonca ani pri vyšších FPS. Najlepšie je to, že podľa Razer to nemá vplyv na batériu.

Razer Phone využíva tak, ako väčšina tohtoročných vlajkových lodí, procesor Snapdragon 835 a až 8 GB operačnej pamäte RAM. Ide teda o jeden z najvýkonnejších smartfónov na trhu.

Zadnú stranu zdobia dva fotoaparáty12 Mpx f/1.7513 Mpx f/2.6 zoom. Nechýba samozrejme ani LED blesk. Na prednej strane zas nájdete 8 Mpx f/2.0 senzor pre všetky selfie zábery. Snímač odtlačkov prstov je umiestnený v tlačidle napájania na boku zariadenia (podobne, ako pri Sony). Trošku zamrzí, že Razer Phone beží na Android 7.1.1 Nougat s plánovanou aktualizáciou na Oreo až v prvých troch mesiacoch budúceho roka. Čo sa používateľského rozhrania týka, telefón sa predáva s predinštalovaným Nova Launcher Razer Edition.

Nechýba 64 GB úložisko a obrovská, 4 000 mAh batéria, teda veľmi podobná výbava, akú Huawei využil v Mate 10 a Mate 10 Pro. Razer tvrdí, že batéria je natoľko optimalizovaná, aby vydržala prehrávať filmy po dobu 12,5 hodín alebo počúvať hudbu až 63,5 hodín. Taký Heartstone môžeš hrať 7 hodín vkuse. Keď sa telefón nakoniec vybije, nezúfaj, z 0 % na 85 % ho vďaka technológii Qualcomm QuickCharge 4.0+ nabiješ za jednu hodinu.

Razer Phone meria 158,5 x 77,7 x 8 mm a váži slušných 197 gramov. Dostupný bude od 17. novembra za 749,99 €. Momentálne nie je jasné, kedy bude oficiálne dostupný aj na Slovensku. V zahraničí sa Razer spojil s operátorom Three. Dostupná bude aj špeciálna verzia so zeleným logom Razer na zadnej strane.