Úvod Operátori Orange AKTUALIZOVANÉ: Orange má obrovský výpadok. Nefunguje internet, takáto je príčina!

AKTUALIZOVANÉ: Orange má obrovský výpadok. Nefunguje internet, takáto je príčina!

9
Foto: Orange

Najväčší slovenský operátor, Orange, momentálne zažíva poriadne krušné chvíle. Používatelia mobilného internetu hlásia rozsiahle výpadky, resp. pomalé fungovanie internetu v 2G, 3G a 4G sieti. Ako server Živé informoval, telefón sa síce do siete prihlási, samotný prenos už nefunguje.

Aktualizácia 29.11.2017: Operátor nám potvrdil, že sa im technický problém podarilo opraviť a už evidujú plnú dostupnosť svojich služieb. Tí z vás, ktorí náhodou stále majú problémy by mali kontaktovať Infolinku.

Výpadok začal už včera večer, čo sa Orangeu podarilo sčasti opraviť. Internet sa rozbehol, no načítavanie stránok, resp. začiatok načítavania bol veľmi pomalý. Príčinou výpadku majú byť pomalé DNS servery operátora. Dnes ráno sa však chyba objavila opäť. Operátor robí, čo môže, aby ju opravil.

Infolinka odporúča zmenu DNS nastavení na 8.8.8.8 a 8.8.4.4. Týmto sa zabezpečí, že sa o DNS bude starať sám Google a nie Orange.

AndroidPortal.sk zistil, že poruchou DNS trpeli aj zákazníci Orangeu využívajúci pripojenie k internetu cez pevné siete (optika + DSL). Aj tieto siete totiž využívajú DNS Orangeu, čo sa však dá veľmi ľahko zmeniť.

Každopádne, dajte nám vedieť v diskusii nižšie. Funguje vám pripojenie cez Orange? Ak nie, v akej lokalite sa nachádzate?