Úvod Výrobcovia Nokia Beta testovanie OS Android Oreo pre Nokiu 8 ukončené: Finálna verzia bude...

Beta testovanie OS Android Oreo pre Nokiu 8 ukončené: Finálna verzia bude vydaná čoskoro!

0
android oreo

Nokia v zastúpení konzorcia HMD Global spustila v minulom týždni verejné beta testovanie najnovšej verzie operačného systému Android Oreo pre vlajkový smartfón Nokia 8.

Vyzerá to, že testovanie prebehlo hladko. Produktový šéf Nokie na sociálnej sieti Twitter oznámil, že do beta testovania sa zapojilo 2000 uchádzačov. Zároveň poďakoval za nadšenie a skvelú spätnú väzbu.

Čo je najdôležitejšie, Juho Sarvikas uviedol, že spätnú väzbu počúvali, prijali opatrenia z nej vychádzajúce a stabilná verzia operačného systému Android bude pripravená čoskoro.

Žiaľ, „čoskoro“ je najpresnejší údaj. Keďže bolo beta testovanie úspešné a ukončené v relatívne krátkej dobe, dá sa predpokladať, že Nokia stihne distribúciu aktualizácie ešte v tomto roku.

Hneď za ňou by mali nasledovať ostatné modely smartfónov, akými sú napríklad Nokia 6, Nokia 5 a lacná Nokia 3. Smartfóny v minulosti kráľovskej fínskej značky poháňa čistá forma operačného systému Android podobne, ako Nexus či Pixel smartfóny.

Android Oreo
Nokia 8

S prípravou aktualizácie tak vývojári nebudú mať toľko práce, ako iní výrobcovia, ktorí používajú grafické nadstavby, resp. vlastné užívateľské prostredia. Pravidelné, rýchle a kvalitné aktualizácie sú pre užívateľov dôležité.

Príkladný systém aktualizácií pomáha výrobcom budovať pozitívne renomé, ktoré je pri súčasnej konkurencii veľmi dôležité. Kúpili by ste si hodnotný smartfón od výrobcu, ktorý nekladie dôraz na aktualizácie? Väčšina asi odpovie, že nie.