Úvod Zariadenia NichePhone S je veľký ako kreditná karta a vyzerá ako kalkulačka

NichePhone S je veľký ako kreditná karta a vyzerá ako kalkulačka

2
NichePhone S

Po dlhšej dobe sme natrafili na nový netradičný technologický kúsok, ktorý poháňa operačný systém Android. Volá sa NichePhone S a ide o malý, veľmi malý mobilný telefón. 

NichePhone S pochádza z Japonska a na trh v tejto krajine príde 10. novembra. Jeho cena je po prepočte približne 75 eur. Čo NichePhone S dokáže? V podstate nič extra. Asi ani nezistíte, že ho poháňa Android vo verzii 4.2.

Pozoruhodný mobilný telefón je veľký ako platobná karta, je štíhly a vyzerá ako lacnejšia kalkulačka. Aby sme boli presnejší, hrúbka tohto mobilného telefónu je 6,5 milimetra a váži poriadne ľahkých 36 gramov.

NichePhone S

O výkon sa stará nekonkretizovaný čipset od MediaTeku a výdrž zabezpečuje 550 mAh batéria. Kompaktný mobilný telefón si rozumie s Bluetooth perifériami, 3G a dokonca 4G LTE pripojeniami. Spomínanú batériu nabijete prostredníctvom magnetického konektora.

Veľa detailov nepoznáme. NichePhone S poslúži hlavne pre telefonovanie a odosielanie textových správ. Nemá farebný displej a nič nenasvedčuje tomu, že by bolo možné používať niektoré aplikácie alebo hry.

NichePhone S

4G LTE konektivita zrejme slúži funkcii zdieľaného pripojenia, tzv. tethering. Z mobilu si jednoducho spravíte hotspot, čo príde vhod napríklad pri cestovaní.

Ak by sme boli nútení používať klasický mobilný telefón, takéto niečo by sme si zadovážili radšej, ako napríklad modernizovanú Nokiu 3310. Jedinečný malý mobil je vcelku sympatický. Škoda iba výhradnej japonskej dostupnosti.

NichePhone S