Úvod Smartphony Aktualizácie Motorola pripravuje aktualizáciu na Android 8.0 Oreo pre smartfóny Moto Z a...

Motorola pripravuje aktualizáciu na Android 8.0 Oreo pre smartfóny Moto Z a Moto Z2 Force

0
moto z play
Moto Z Play

Pre majiteľov popredných Moto smartfónov máme vcelku pozitívne správy. Aktualizáciu na Android 8.0 Oreo síce zatiaľ nezískajú, no majú k tomu veľmi blízko. Výrobca pristúpil k beta testovaniu.

Lenovo a Motorola hľadajú beta testerov. Výzva sa objavila v juhoamerickom regióne a adresovaná bola vlastníkom vlajkových lodí Moto Z a Moto Z2 Force. Výrobca vyberie zo záujemcov, ktorí sa do beta testovania prihlásia cez nástroj Motorola Feedback Network.

Vybraní užívatelia následne obdržia do 48 hodín aktualizáciu s beta verziou OS Android 8.0 Oreo. Podmienkou účasti v testovaní je, že zapojení užívatelia nebudú hovoriť s médiami o svojich skúsenostiach s najnovšou verziou ešte nefinálneho softvéru.

Android 8.0 Oreo
Moto Z2 Force

Keďže výrobcovia spustili beta testovanie je jasné, že stabilná iterácia najnovšej verzie operačného systému Android na seba nenechá dlho čakať. Moto Z a Moto Z2 Play zariadenia využívajú takmer čistú podobu operačného systému Android.

Dva uvádzané modely nie sú jediné, ktoré dostanú aktualizáciu s príchuťou cukroviniek Oreo. Neskôr poputuje aj do modelov Moto Z Play, Moto Z2 Play, Moto X4, Moto G5, Moto G5 Plus, Moto G5S či Moto G5S Plus. Aktualizáciu dostane aj Moto G4 Plus, zatiaľ čo bežný Moto G4 update zrejme obíde.