Úvod Aplikácie Mapy Google prichádzajú s upraveným dizajnom: Dôležité miesta nájdeme jednoduchšie

Mapy Google prichádzajú s upraveným dizajnom: Dôležité miesta nájdeme jednoduchšie

0
mapy google
© Imgur

Spoločnosť Google sa rozhodla upraviť vzhľad jedného zo svojich kľúčových produktov. Mapy Google sa postupne rozvíjajú tak, ako svet, ktorý nám zobrazujú.

Mapy Google nám už dávno zobrazujú rôzne dôležité miesta, takzvané body záujmov. Sú to reštaurácie, kaviarne, čerpacie stanice, nemocnice, nákupné centrá… Rôznych bodov a miest je neúrekom.

Hľadanie, resp. zobrazenie konkrétneho miesta alebo bodu nebolo vždy prehľadné. Mapy Google prichádzajú s novou farebnou schémou a ikonami, vďaka ktorým budeme okamžite vedieť, aký typ miesta sa ocitol v našej pozornosti.

mapy google

Ak budete v cudzom meste hľadať napríklad dobrú kaviareň, stačí sa zamerať na oranžové body na mape. Touto farbou budú označené práve kaviarne a reštaurácie. Svoju farbu a ikony dostanú čerpacie stanice, nemocnice, kostoly a tak podobne.

Jedným pohľadom tak zistíte, na aký typ prevádzky sa pozeráte. Po kliknutí na bod záujmu sa vám zobrazí štandardná karta s fotografiami, informáciami o mieste a hodnoteniami od užívateľov, ktoré vám pomôžu utvoriť si o mieste dokonalý obraz.

mapy google mapy google

Aktualizácia máp od Google sa už rozbehla a prebiehať bude v najbližších týždňoch na všetkých frontoch. Inovovanú mapu postupne nájdeme v Google asistentovi, vyhľadávaní, v palubnom systéme Android Auto či v službe Google Earth.

Aktualizácia pre Android aplikáciu máp od Google je už dostupná aj v našich končinách.

Platí to tiež o internetových stránkach a aplikáciách tretích strán, ktoré využívajú rozhranie máp od Google. Vzhľad máp sa automaticky zmení aj u nich.