Úvod Výrobcovia Xiaomi Kamera do auta či Bluetooth reproduktor: TOP príslušenstvo od Xiaomi

Kamera do auta či Bluetooth reproduktor: TOP príslušenstvo od Xiaomi

1
Xiaomi Mi Speaker 2

Značku Xiaomi si ľudia nevyberajú iba kvôli smartfónom. Rovnako populárne je aj príslušenstvo, ktoré sa dotýka snáď každého segmentu spotrebnej elektroniky. 

Čo je najlepšie, príslušenstvo je veľmi lacné. Zväčša ide o dvojciferné sumy, pričom dokonca niekedy natrafíte aj na cenu jednocifernú.

Hitom medzi motoristami sú palubné kamery do auta. Hlavne teraz, v blížiacom sa zimnom období sa hodia najviac, keďže je na cestách predsa len viac kolíznych situácií.

Kamera do auta Xiaomi MIJIA toho zvládne viac ako len obyčajne natáčanie videa. To mimochodom zachytí vo FHD 1080p kvalite v 160-stupňovom uhle záberu (Sony IMX 323). Kamera zhltne max. 64 GB pamäťovú kartu, má vysokú svetelnosť f/1.8 a 3,0-palcový dotykový displej.

kamera do auta

Kameru dokážete spojiť so smartfónom cez WiFi rozhranie, ktoré zabezpečí rýchly prenos zaznamenaného obsahu a živý náhľad z kamery. Menej šikovným kamera pomôže aj s parkovaním. Napájanie zabezpečí 12V zásuvka akéhokoľvek vozidla a kameru pripevníte na okno priloženou adhéznou fóliou.

Palubnú kameru Xiaomi ponúka e-shop lightinthebox.com za približne 33 eur.

Za necelých 18 eur je k dispozícii tiež Bluetooth reproduktor Xiaomi Mi Speaker 2. generácie. Reproduktor je malý, kompaktný (6 x 6 x 9,3 cm), má oválny elegantný tvar a poslúži aj ako dizajnový doplnok pracovného stola.

Na výber máte dve možnosti pripojenia k zdroju hudby. Bezdrôtový Bluetooth 4.1, alebo klasický 3,5 mm audio výstup. 1200 mAh integrovaná batéria sprostredkuje 7 hodín nepretržitého hudobného zážitku.

xiaomi

Reproduktor zapnete pomocou prstenca na jeho vrchu. Rovnakým mechanizmom ovládate hlasitosť či aktivujete Bluetooth konektivitu. Sympatický repráčik nájdete v rovnakom e-shope na tejto adrese.

Xiaomi má v portfóliu aj skvelý senzor vlhkosti a teploty pre domácnosti, ktorý stojí ledva 7 eur. Zariadenie s minimalistickým okrúhlym dizajnom vyhodnocuje podmienky v reálnom čase. Obrázky to nenaznačujú, no senzor je malý. V domácnosti si ho ani nevšimnete keďže meria 3,6 x 3,6 x 1,15 cm.

Pri abnormálnej teplote alebo vlhkosti vám zašle upozornenie alebo rovno spustí alarm. Všetky dáta môžete sledovať cez smartfón a aplikáciu, a to aj spätne v histórii. Zariadenie je určené hlavne do domácností. Pracovný rozsah teplôt je od -20 do +60 stupňov Celzia.

Výborná je odchýlka merania o 0,3 stupne Celzia v prípade teploty a o 3 percentá pri vlhkosti. Senzor najlepšie využijete v kombinácii s ďalšími zariadeniami pre smart domácnosť od Xiaomi.

Aj ako samostatná jednotka je ale užitočný, no pre fungovanie potrebuje centralizovanú jednotku, ktorá riadi napríklad osvetlenie Xiaomi, zvlhčovač vzduchu a ďalšie zariadenia inteligentnej domácnosti. Senzor vlhkosti a teploty nájdete TU a spomínanú riadiacu jednotku zase TU.