Úvod iPhone iPhone X Rozbalili sme iPhone X: Aký je v porovnaní s TOP Android smartfónmi?

Rozbalili sme iPhone X: Aký je v porovnaní s TOP Android smartfónmi?

Je nový iPhone X skutočnou hrozbou pre Android zariadenia? Pohľad zarytého Androiďáka.

7

Ako veľmi zvedavý jedinec som si podobne, ako určite mnohí z vás, pozrel predstavenie iPhone X a prečítal k nemu veľa noviniek. Pre Apple a fanúšikov zariadení tohto výrobcu je nový dizajn, nové technológie a spôsob ovládania obrovskou zmenou.

Práve uvedenie nového dizajnu a AMOLED displeja bolo pre mňa dosť na to, aby som si povedal, že to aspoň takto na krátku dobu vyskúšam. Chcel som z prvej ruky vidieť rozdiel medzi TOP Android modelmi a TOP modelom od Apple.

Skontaktoval som sa teda s obchodom Bestcena.sk, ktorý ho mal na sklade aj napriek nedostupnosti v iných obchodoch a pustil sa do testovania. Ako prvé som ho rozbalil (viď video vyššie).

Apple, Samsung a Huawei na rovnakej úrovni

Hneď na prvý dotyk musím uznať, že ide o krásne poskladaný telefón. V ruke pôsobí prémiovo a pevne. Nič iné by som ale ani nečakal, základná verzia predsa len stojí 1 149 €. Po zapnutí na mňa okamžite vybafol jeho AMOLED displej, ktorý je skutočne vydarený, aj keď, v porovnaní s displejmi, ktoré do smartfónov montuje Samsung to zas nie je nič, kvôli čomu by som okamžite skákal na loď Apple.

Vrchný výrez mi síce prekáža, no viem si predstaviť, že na slušnú časť publika, ktoré sa Apple snaží zasiahnuť to bude pôsobiť veľmi pozitívne, dovolím si dokonca tvrdiť, že až „ikonicky“.

Softvér, na ktorý som si nevedel zvyknúť (zatiaľ)

Používanie iPhone X je v porovnaní s Android smartfónmi úplne iný príbeh. Som možno profesionálne zdeformovaný a moje prsty naučené na úplne iné ovládanie, no predstaviť si, že by som mal OnePlus 5 alebo Mate 10 Pro vymeniť za iPhone X znie celkom strašidelne. Opäť, to som ja, človek, ktorý od úplného začiatku používa Android. Ako sa ale hovorí, všetko je o zvyku a na všetko sa dá zvyknúť.

Ako by som teda zhodnotil aspoň po takomto krátkom (24-hodinovom) čase? Prekvapuje ma to samého, no pozitívne. Hardvér je fakt kvalitný, niečo ako Galaxy Note 8 v Android svete. Softvér je pre mňa niečo, cez čo sa mi prekusáva len veľmi ťažko, no to asi rovnako platí aj pri prechode z iOS na Android.

Verdikt? Ťažko povedať

Možno si budete myslieť, že je to zaujaté, no v rámci mojich možností a schopností by som neváhal a radšej siahol po Galaxy Note 8 alebo Mate 10 Pro. Poskladané sú podobne kvalitne, ak nie kvalitnejšie a po softvérovej stránke sú akési univerzálnejšie. Zoberte si z toho, čo potrebujete.

Čo vy, zaujal vás iPhone? Máme pre vás otestovať niektorú konkrétnu funkciu a porovnať ju s niektorým z Android smartfónov?

Za zapožičanie iPhone X ďakujeme obchodu Bestcena.sk