Úvod Konkurencia Apple Apple iPhone X v teste DxOMark: Ako obstál v porovnaní so silnou...

Apple iPhone X v teste DxOMark: Ako obstál v porovnaní so silnou konkurenciou?

0
iphone x

Už aj nová hviezda kalifornského Apple prešla exaktným testovaním odborníkov spoločnosti DxO. Vo vlastnom štandarde DxOMark Mobile iPhone X ohodnotili mimoriadne dobre.

Kráľom mobilnej fotografie ale aj naďalej zostáva duo Google Pixel 2 a Google Pixel 2 XL. Apple iPhone X dostal celkové hodnotenie 97 bodov, čím dorovnal nedávno predstavený Huawei Mate 10 Pro.

Hneď za nimi sa nachádza Apple iPhone 8 Plus a Samsung Galaxy Note 8 so zhodným celkovým skóre 94 bodov. Apple iPhone 8 obdržal 92-bodové hodnotenie a v rebríčku stále figuruje vlaňajšia generácia smartfónu Google Pixel s 90-bodovým hodnotením.

Nech je skóre akékoľvek, medzi prvými priečkami je iba minimálny rozdiel. Každý z uvedených inteligentných mobilných telefónov dokáže ponúknuť nesmierne pôsobivú obrazovú kvalitu zosnímaných fotografií a videí.

Skôr bude rozhodovať subjektívny vnem. Niekto dá prednosť na oko sýtejším farbám, iní zase dôrazu na vykreslenie detailov a tak podobne.

iphone X
Hodnotenie DxOMark rozdelené na drobné

Experti vyzdvihli hlavne kvalitu bežných statických snímok. Chválili expozíciu a HDR režim, presné podanie farieb, detaily s nízkym šumom a prirodzené rozostrenie pozadia pri portrétoch.

Výborný je aj záznam videa. Apple iPhone X ale mierne stratil pri automatickom zaostrovaní a šume (v porovnaní s Pixel 2). Celú podrobnú správu expertov z DxO nájdete na tejto adrese.