Úvod Výrobcovia HTC HTC v budúcom roku predstaví päť až šesť smartfónov. Duálny fotoaparát je...

HTC v budúcom roku predstaví päť až šesť smartfónov. Duálny fotoaparát je istotou

0
htc

Spoločnosť HTC možno nie je v najlepšej kondícii, no stále ide o výrobcu smartfónov z prvej ligy. Taiwanský tvorca spolupracoval so spoločnosťou Google na smartfóne Pixel 2 a v minulom týždni predstavil dve nové mobilné zariadenia.

Časť mobilnej divízie HTC spoločnosť Google následne odkúpila. K finálnemu schváleniu akvizície dôjde začiatkom budúceho roka. HTC U11 pred pár dňami doplnil model strednej triedy U11 Life s čistým operačným systémom Android a prvotriedna vlajková loď U11+.

V budúcom roku to môže byť rovnako zaujímavé. HTC v roku 2018 predstaví päť až šesť smartfónov a s istotou medzi nimi bude figurovať model s duálnym fotoaparátom. Potvrdil to priamo prezident spoločnosti HTC v rozhovore s médiami krátko po oficiálnom predstavení modelu U11+.

Systém dvojitého prevedenia fotoaparátov nie je pre HTC cudzí. Skôr naopak. Jedným z prvých smartfónov s použiteľným duálnym fotoaparátom bol HTC One M8. Toto zariadenie bolo predstavené v marci roku 2014 a dva obrazové ultrapixel snímače používalo pre vyhodnotenie hĺbky ostrosti.

Akýsi predchodca v súčasnosti preferovaných portrétových režimov snímania s neostrým pozadím.

dualny fotoaparat
HTC One M8

Dvoma fotoaparátmi bol vybavený aj HTC Evo 3D z roku 2011. Tie však slúžili pre snímanie takzvaných 3D fotografií. 5 Mpx snímačom ste zhotovili bežné 2D fotografie a 2 Mpx jednotkou 3D snímky.

V tej dobe išlo o pomerne unikátnu a zaujímavú technológiu, ktorá však nemala hlbšie využitie. Samotné trojrozmerné zobrazenie skôr pripomínalo populárne pohyblivé kartičky hokejistov.

HTC Evo 3D mal hardvérovú spúšť fotoaparátu, hardvérový prepínač pre 3D snímanie a microUSB konektor, ktorý bol umiestnený netradične, v bočnej hrane smartfónu.

dualny fotoaparat
HTC Evo 3D

Riaditeľ HTC neprezradil, akým spôsobom v budúcom roku využijú duálny fotoaparát. Možno by sme radi uvideli širokouhlý snímač v štýle LG G5, G6, resp. V30. „Portrétoviek“ je na trhu už dosť.

Huawei napríklad pre zmenu kombinuje snímanie RGB a monochromatickým senzorom. Výsledná jedna snímka je dielom oboch senzorov. Fotografia je vďaka tomu ostrejšia a detailnejšia, čo skvele reprezentuje nedávno predstavený model Mate 10 Pro. Experti z DxOMark mu udelili vysoké 97-bodové hodnotenie.