Úvod Hry Bude Harry Potter rovnako úspešný ako Pokémon GO? Nový herný hit v...

Bude Harry Potter rovnako úspešný ako Pokémon GO? Nový herný hit v rozšírenej realite sa blíži

0
harry potter

Asi vám nemusíme pripomínať hru Pokémon GO, ktorá spôsobila veľký ošiaľ v krátkom časovom horizonte. Hra sa stala behom chvíle extrémne populárnou a Pokémony sa chytali snáď na každom rohu. 

Popularita hry postupne vyhasla, no to neznamená, že sa nehráva. Stále ide o jednu z najúspešnejších mobilných hier, ktorú vyprodukovalo vývojárske štúdio Niantic. Toto isté štúdio stojí za azda prvou hrou v rozšírenej realite, sci-fi titulom Ingress.

Vývojári zo štúdia Niantic pracovali a stále pracujú na novej mobilnej hre v rozšírenej realite. Stavili na silného koňa, čarodejníka menom Harry Potter. Obľúbenú postavičku literárnych diel od J.K. Rowling musí poznať každý.

Nová AR hra sa bude nazývať Harry Potter: Wizards Unite a zatiaľ nepadlo ani slovo o tom, kedy bude oficiálne dostupná. Do úvahy zrejme pripadá až nový rok 2018.

harry potter
Harry Potter: Wizards Unite sa blíži. Zatiaľ sa môžete iba zaregistrovať pre odber noviniek

Podobne ako v hrách Pokémon GO a Ingress, Harry Potter: Wizards Unite premení svet okolo vás na magické miesto. Čarovné bytosti, kúzla a samozrejme nepriatelia. Rozšírená realita vám dovolí hrať sa v skutočných priestranstvách, čo vie byť nesmierne zaujímavé a návykové.

Hra bude mať silné spoločenské väzby, čiže ako samostatná jednotka toho veľa nezmôžete. Hru si najlepšie užijete v tíme, ktorý bude dôležitý aj pre napredovanie. Zatiaľ neboli zverejnené žiadne obrazové materiály, čiže si nevieme spraviť presnú predstavu o hre.

Istotne sa ale máme na čo tešiť. Minimálne fanúšikovia Harryho Pottera. Ak je táto hra vo vašom hľadáčiku, zaregistrujte sa pre odber noviniek a budete informovaní okamžite, ako bude dostupná.