Úvod Novinky Výrobcovia Spoločnosť GoPro je po dvoch rokoch opäť zisková. Kamera Hero6 sa podarila

Spoločnosť GoPro je po dvoch rokoch opäť zisková. Kamera Hero6 sa podarila

0
gopro hero6

Populárnemu výrobcovi akčných kamier sa za posledné dva roky nepodarilo dosiahnuť zisk. Začiatkom tohto roka spoločnosť GoPro pristúpila k reštrukturalizácii a prepustila 270 zamestnancov. 

Posledným produktom výrobcu je akčná kamera GoPro Hero6, ktorá okrem iného dokáže zaznamenať 4K video pri snímkovaní 60 FPS, s pohonom vlastného čipsetu GP1. Výrobca GoPro tento čipset vyvíjal tri roky v kooperácii so spoločnosťou Socionext.

Všetky detaily o kamere nájdete TU, v článku z oficiálneho predstavenia.

Kamera GoPro Hero6 sa podarila a dokonca sa darí aj dronu GoPro Karma, ktorý sa negatívne spopularizoval vďaka problémom s batériou a následným dočasným stiahnutím z predaja.

gorpo hero6
© GoPro

Spoločnosť GoPro dosiahla po dvoch rokoch zisk. Finančné výsledky za nedávny tretí štvrťrok hovoria, že si spoločnosť GoPro pripísala čistý zisk vo výške 15-tich miliónov dolárov. To je o poznanie lepšie v porovnaní s tretím štvrťrokom 2016, kedy výrobca vykázal stratu vo výške 104 miliónov dolárov.

Pod čistý zisk sa nepodpísali iba slušné predaje. Reštrukturalizácia prebehla príkladne, keďže došlo k rapídnemu zníženiu prevádzkových nákladov. Náklady na prevádzku sú najnižšie za posledné tri roky.

Spoločnosť GoPro zaznamenala medziročný nárast tržieb o 37 percent a priemerná predajná cena jej produktov stúpla o 22 percent. Hlavne kamera Hero6 Black je drahšia, za čo môže jej vrcholová výbava.

GoPro Karma

Nech to bolo s dronom GoPro Karma v jeho začiatkoch akokoľvek, v súčasnosti ide o druhý najpredávanejší spotrebiteľský dron na trhu v USA. Kamera Hero6 Black sa predáva prakticky hneď od oficiálneho predstavenia.

Ešte len v tomto mesiaci ale príde na trh zariadenie GoPro Fusion 360. Ide o prvú špeciálnu 360-stupňovú kameru výrobcu.

gopro hero6
© GoPro

Zbytočná nie je ani aplikácia GoPro Quick. Šikovný softvér automaticky vyberie zo zhotoveného videa najlepšie zábery a skomponuje ich do krátkeho a vizuálne atraktívneho videa. Pridať môžete hudbu, texty a podobné vylepšenia.

Aplikácia GoPro Quick zaznamenala 18 miliónov stiahnutí.

Kamera GoPro Hero6 Black stojí 569,99 € a výrobca ju predáva (aj) cez svoj vlastný oficiálny e-shop. Ak ku kamere prihodíte potrebnú 64 GB pamäťovú kartu Lexar, stáť vás to bude ďalších 64,99 €.