Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 má ponúknuť vylepšený skener dúhovky a rozpoznanie tváre

Samsung Galaxy S9 má ponúknuť vylepšený skener dúhovky a rozpoznanie tváre

2

Chystaná vlajková loď Samsung má ponúknuť niekoľko vylepšených technológií týkajúcich sa zabezpečenia zariadenia. Hovorí o tom server ETNews, ktorému sa tieto informácie podarilo získať. Medzi hlavné vylepšenia patrí hlavne rozpoznanie tváre, ktoré má vďaka posune v softvérovej optimalizácii prejsť poriadnou zmenou.

Samotný senzor (8 Mpx) má byť pritom identický s tým, ktorý spoločnosť využila už v zariadeniach Galaxy S8 a Galaxy S8+. Zdroj, ktorý si neprial byť menovaný naznačil, že Galaxy S9 môže cez „softvérové rozhranie“ ponúknuť niekoľko doplnkov.

Technológiu z 2011 Samsung dohnal k dokonalosti

Ako už možno viete, najnovšie zariadenia radu Galaxy S a Galaxy Note ponúkajú technológiu rozpoznania tváre, ako aj skener dúhovky. Samotné rozpoznanie tváre je na Androide dostupné už od roku 2011, keď technológiu predstavil Google spolu s vtedy najmodernejšou verziou, Ice Cream Sandwich. Pred šiestimi rokmi sa však nedalo hovoriť o rýchlom a ani bezpečnom spôsobe odomknutia zariadenia. Samsungu sa však pomocou šikovného softvéru a brilantného hardvéru podarilo technológiu dostať na úroveň, ktorá sa prekonáva len ťažko.

Na druhú stranu, ak nie si spokojný so zabezpečením rozpoznania tváre, stále si môžeš zvoliť odomknutie pomocou skeneru dúhoviek, ktorý je podľa bezpečnostných expertov jeden z najlepších spôsobov zabezpečenia svojho zariadenia.

Do technológie rozpoznania tváre po novom vošiel aj Apple s ich novým iPhone X. Ten v sebe nesie technológiu FaceID, ktorá pre správnu detekciu využíva projektor vysielajúci na tvár stovky bodov, pomocou ktorých telefón dokáže zmapovať a analyzovať tvoju tvár.