Úvod Sociálne siete Facebook Zbohom pozvánky do hier: Facebook ruší niekoľko funkcií

Zbohom pozvánky do hier: Facebook ruší niekoľko funkcií

1
facebook

Sociálna sieť Facebook ruší niektoré z tradičných funkcií, ktoré sú pre ňu typické. Detaily tvorcovia priblížili vo vývojárskom blogu Facebooku

Asi najdôležitejšou zmenou je eliminácia pozvánok na aplikácie tretích strán. Túto možnosť často využívali tvorcovia rôznych hier a ich užívatelia, ktorí pomocou nej vábili do svojich kruhov nových hráčov.

Ak ste niekedy obdržali pozvánku na hru Farmville alebo Candy Crush Saga, viete o čom hovoríme. Pozvánkami na hry a aplikácie tretích strán to nekončí. Facebook zastaví aj takzvané zrkadlenie komentárov.

facebook

Pomocou svojho Facebook účtu ste mohli diskutovať, resp. komentovať obsah aj mimo stránok najväčšej sociálnej siete. Niektoré weby diskusiu napríklad pod článkom zabezpečovali práve pomocou komentárov Facebooku. Po novom si budú musieť hľadať nové riešenie.

Skončia tiež Like tlačidlá, ktoré boli navrhnuté pre mobilné aplikácie tretích strán. Ak budete chcieť niektorej FB stránke udeliť vaše vážené „Páči sa mi to“, budete tak musieť učiniť priamo na stránke sociálnej siete.

Facebook avizuje, že sa zmeny prejavia v priebehu najbližších 90-tich dňoch. Piaty deň v mesiaci február 2018 je konečným termínom. Podrobnosti nájdete v spomínanom blogu.