Úvod Sociálne siete Facebook Test Facebooku s Prieskumníkom vraj končí! Slováci hlásia „normálny“ newsfeed

Test Facebooku s Prieskumníkom vraj končí! Slováci hlásia „normálny“ newsfeed

V hlavnom newsfeede sa začali objavovať príspevky aj od stránok.

2

Test Facebooku, ktorý nechal mnohých, no hlavne médiá v pomykove, konečne končí. Ako informoval Denník N, od pondelkového večera sa príspevky od stránok začali objavovať aj v hlavnom newsfeede, v ktorom sme doteraz videli len príspevky priateľov.

Momentálne nie je známe či Facebook Prieskumníka vracia do pôvodného stavu alebo či mu len upravil parametre, no každopádne ide o zmenu k lepšiemu. Pre pripomenutie, test s Prieskumníkom začal presne 19. októbra, teda približne pred mesiacom.

Facebook rovnakú funkcionalitu testoval na Slovensku, Srí Lanke, Srbsku, Bolívii, Guatemale a Kambodži. Zmenu správania Prieskumníka už začali hlásiť aj ľudia z týchto krajín. Facebook vyhodnocoval, ako by ľudia reagovali feed rozdelený do dvoch záložiek.

Zmena k lepšiemu?

Prieskumník vidia ľudia po celom svete, akurát nefunguje tak ako u nás. Namiesto toho, aby zobrazoval výlučne príspevky vami lajknutých stránok vám v ňom služba odporúča nové stránky, ktoré by vás mohli zaujímať. Zvyšok je tradične zobrazovaný na hlavnej stránke.

Hneď, ako budeme vedieť viac vás budeme informovať. Tak či onak, nezabudnite nám dať vedieť či ste si všimli nejaké zmeny alebo či máte v newsfeede stále len príspevky od priateľov.