Úvod Aplikácie Facebook zvyšuje rozlíšenie fotografií odosielaných cez aplikáciu Messenger

Facebook zvyšuje rozlíšenie fotografií odosielaných cez aplikáciu Messenger

0
facebook messenger

Predstavitelia komunikačnej platformy Facebook Messenger oznámili, že zvýšia rozlíšenie fotografií, ktoré si užívatelia medzi sebou v tejto aplikácii posielajú. O maximálnej kvalite ale hovoriť nemožno.

Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram a ďalšie komunikačné aplikácie využívajú istý druh kompresie, ktoré odosielané fotografie zoštíhlia. Dôvodom je rýchlosť odosielania a menšia záťaž na dátovú infraštruktúru prevádzkovateľov takýchto aplikácií.

V súčasnosti cez Facebook Messenger odošlete obrázok alebo fotografiu v maximálnom rozlíšení 2048 x 2048 pixelov. Po novom bude limitné 4K rozlíšenie 4096 x 4096 pixelov. Podľa Facebooku sa užívatelia dožadovali vyššieho rozlíšenia.

Každý mesiac totižto odošlú cez Facebook Messenger neuveriteľných 17 miliárd fotografií a obrázkov, čiže je zdieľanie snímok veľmi populárne. Predstavitelia platformy zároveň dodávajú, že odosielanie fotografií bude prebiehať rovnako rýchlo.

facebook messenger

Odosielané fotografie síce budú v plnom, resp. vysokom rozlíšení, no Facebook aj tak použije niektorý z kompresných nástrojov pre zmenšenie ich veľkosti. Každopádne ale ide o zlepšenie, ktoré nás v Európe dobehne v najbližších týždňoch.

Ak chcete vidieť rozdiel v kvalite odoslaných snímok, kliknite SEM.

Novinka bola zatiaľ sprístupnená užívateľom v USA, Kanade, Francúzsku, Austrálii, Spojenom kráľovstve, Singapure, Hongkongu, Japonsku a v Južnej Kórei.

Ak budete chcieť odosielať fotografie v maximálnej kvalite bez akéhokoľvek optimalizačného zásahu, využiť budete musieť niektorú z cloudových služieb, úložisko Google Drive alebo napríklad odoslanie cez Gmail.

Pre šifrované zdieľanie viacerých fotografií či objemnejších súborov do 1 GB odporúčame síce stále experimentálnu, ale veľmi dobre fungujúcu webovú službu Send. Podrobnosti nájdete v minulom článku.