Hudobná služba Deezer možno nemá toľko zákazníkov, ako preferovaná konkurencia Spotify, no stále ide o významného hráča trhu. Deezer najnovšie posúva latku kvality, a to doslova.

Doteraz ste si mohli užívať hudbu v bezstratovej kvalite iba v rámci hudobnej služby Tidal. Túto službu vlastní raper Jay-Z v zastúpení vlastnej spoločnosti Project Panther Ltd. Podiel v službe získali aj ďalší významní interpreti.

Tidal sa tak prezentuje ako prvá služba pre zdieľanie hudby, ktorú vlastnia umelci.

Bezstratový zvuk najnovšie ponúka aj Deezer. Vznikol program Deezer HiFi, ktorý je spojený s novou aplikáciou pre desktopy (Windows a Mac) a samozrejme predplatným.

deezer hifi

Doteraz Deezer ponúkal hudbu vo formáte mp3 a v kvalite 320 kbps. Deezer HiFi vám sprostredkuje originálne verzie vašich obľúbených skladieb v maximálnej kvalite 16 bits/44,1 kHz formátu FLAC.

Deezer má v talóne 36 miliónov skladieb, ktoré vie sprostredkovať v takto vysokej kvalite.

deezer hifi
Najvyššiu kvalitu nájdete v nastaveniach prehrávania

HiFi zvuk v excelentnej kvalite si užijete aj na audio sústavách výrobcov Sonos a Bang & Olufsen, ktorí sú partnermi hudobnej služby Deezer HiFi.

Aj naďalej vám bude k dispozícii funkcia Deezer Flow, ktorá dokáže odporučiť skladby presne podľa vašej chuti a natrafíte tiež na exkluzívny obsah, živé vystúpenia alebo na rozhovory s interpretmi.

deezer hifi

Deezer HiFi

Deezer HiFi je možné používať bezplatne do konca roka. Podmienkou je účet Deezer Premium+. Od nového roka je však potrebné za vysokú kvalitu zvuku platiť.

Tvorcovia novinku ocenili na 11,90 eur mesačne. Treba podotknúť, že mobilná aplikácia (zatiaľ) neumožňuje prehrávať hudbu v bezstratovej kvalite.

deezer hifi

Vysokú kvalitu si teda užijete iba na desktopoch a najlepšie na domácich audio zostavách a prvotriednych slúchadlách.

Ak hudobnú službu Deezer používate, novú aplikáciu pre desktopy si stiahnete z tejto adresy. Detaily o rozšírených možnostiach Deezer HiFi nájdete na oficiálnej stránke TU.