Úvod Novinky Android Bluetooth Fast Pair pre Android 6.0 a vyšší: Nová funkcia ti pomôže spárovať...

Bluetooth Fast Pair pre Android 6.0 a vyšší: Nová funkcia ti pomôže spárovať príslušenstvo v rekordnom čase

0

Nedá sa pochybovať o tom, že nová funkcionalita z dielne Google je priamou odpoveďou na to, čo Apple dosiahol za použitia ich W1 čipu. Ten totiž iPhonom pomáha spárovať podporované zariadenia rekordne rýchlo.

Rovnako bol navrhnutý aj Bluetooth Fast Pair pre Android. Ide o funkcionalitu navrhnutú tak, aby pracovala s Android 6.0 a novším na zariadeniach, ktoré majú nainštalované služby Google Play vo verzii 11.7 a novšej.

Tak, ako už zo samotného názvu vyplýva, Fast Pair s párovaním Bluetooth zariadení spraví rýchly proces. Keď sa k telefónu priblíži podporované zariadenie, na telefón ti príde notifikácia (GIF nižšie) o tom či ho chceš spárovať s telefónom. Stačí na ňu ťuknúť a máš vybavené. Žiadne zachádzanie do nastavení a čakanie na obnovenie celého zoznamu Bluetooth zariadení. Okrem toho, ak má párované zariadenie vlastnú aplikáciu v Play Store, príde ti druhá notifikácia, ktorá ťa na to upozorní.

Tu je však veľký háčik, ktorý nikto nechcel počuť. Softvérovo budú Fast Pair podporovať milióny smartfónov po celom svete, problém však nastáva s príslušenstvom. Tu je zoznam podporovaného príslušenstva:

  • Google Pixel Buds
  • Libratone Q Adapt

To je všetko. Naozaj. Ak vlastníš iné slúchadlá, novinku v Androide si neužiješ.