Úvod Smartphony Aktualizácie Spoločnosť BLU rieši problém s aktualizáciou, ktorá užívateľom blokuje smartfóny

Spoločnosť BLU rieši problém s aktualizáciou, ktorá užívateľom blokuje smartfóny

0
BLU

BLU Products je americká spoločnosť, ktorá produkuje možno na pohľad nezaujímavé, no cenovo dostupné smartfóny. Najnovšie musí riešiť pozoruhodné problémy s vlastnou softvérovou aktualizáciou.

V minulom roku sa stal výrobca BLU terčom obvinení, ktoré tvrdili, že jeho zariadenia odosielajú osobné údaje užívateľov do Číny. Opakované podozrenia vyjadrili experti zo spoločnosti Kryptowire, ktoré spoločnosť BLU vo vyjadrení nakoniec vyvrátila.

Aktuálne komplikácie sa dotýkajú majiteľov smartfónov BLU Life One X2. Tí hlásia, že po softvérovej OTA aktualizácii je ich smartfón nepoužiteľný. Doslova. Zariadenia po aktualizácii totižto pýtajú od užívateľov heslo, ktoré neakceptujú.

Heslo pre odomknutie zariadenia systém neakceptuje aj vtedy, keď bolo zadané správne. Niektorí užívatelia dokonca popisujú, že ich smartfón žiada číselné heslo, resp. PIN kód napriek tomu, že pre odomknutie zariadenia predtým používali vzor alebo odtlačok prsta.

blu blu

Zatiaľ existuje jedno jediné riešenie, ktoré chybu napraví. Nazýva sa obnovenie továrenských nastavení a je veľmi nepríjemné. Užívatelia takýmto spôsobom môžu prísť o osobné a ďalšie údaje, ktoré nemali zálohované.

Dôležité je, že spoločnosť BLU Products zobrala vážnu chybu na vedomie a momentálne skúma, čo je jej príčinou. Výrobca zatiaľ nevie odhadnúť, koľko času mu vyšetrovanie zaberie. Snáď to dlho trvať nebude.

blu

BLU Life One X2 je v našich končinách pomerne exotickým zariadením. Smartfón bol predstavený v roku 2016 s 5,2″ FHD displejom a čipsetom Snapdragon 430 na palube. Jeho cena sa pohybuje okolo sumy 199 amerických dolárov.

Ak náhodou daný model vlastníte, alebo niekoho takého poznáte, vyhnite sa inštalácii poslednej OTA aktualizácie. Problém nemusí byť plošný, no opatrnosť je zatiaľ na mieste.