Úvod Novinky Aktuálne Potvrdené: Platobná služba Android Pay dorazí na Slovensko

Potvrdené: Platobná služba Android Pay dorazí na Slovensko

14
© edit iexplore.com

Len včera sme informovali o oficiálnej dostupnosti platobnej služby Android Pay v susednej Českej republike. Zatiaľ jej síce túto službu ticho závidíme, no onedlho už nebudeme musieť. 

Spoločnosť Google potvrdila, že služba Android Pay mieri do našej končín, na Slovensko. Google o tom informuje na svojom oficiálnom blogu. Konkrétny dátum alebo obdobie nespomína.

Obvyklá fráza „čoskoro“ nahráva doteraz neoficiálnym správam, ktoré hovorili, že sa táto služba objaví na Slovensku začiatkom roka 2018, resp. v jeho prvej polovici.

Google spustil službu Android Pay pred niekoľkými týždňami na Ukrajine, funguje aj v Poľsku či od včera v Českej republike. Platobný systém je k dispozícii už aj v Brazílii ako v prvej krajine Latinskej Ameriky.

Android Pay

Používanie služby je podmienené niekoľkými faktormi. Potrebujete smartfón s operačným systémom Android vo verzii 4.4 KitKat alebo vyššej a zároveň musí váš smartfón disponovať NFC čipom.

android pay
© Visa

Z obchodu Google Play si stiahnete aplikáciu Android Pay (zatiaľ nedostupná), do ktorej zadáte údaje z platobnej karty. Pozor, platobná karta musí byť vydaná bankou, ktorá bude platobnú službu podporovať.

Predpokladáme, že sa do projektu zapojí väčšina veľkých bánk a napríklad taktiež veľkí obchodníci tak, ako tomu bolo u našich susedov v Čechách. Dúfame, že dlho čakať nebudeme. Každopádne vám dáme o spustení služby vedieť hneď, ako získame viac detailov.