Úvod Výrobcovia ZTE ZTE Axon M oficiálne: Skladací smartfón, ktorý si asi nekúpite

ZTE Axon M oficiálne: Skladací smartfón, ktorý si asi nekúpite

0
ZTE Axon M

ZTE Axon M prichádza s unikátnou skladacou konštrukciou, ktorej súčasťou sú dva plnohodnotné farebné displeje s FHD rozlíšením. Znie to možno skvele, no vyzerá to podstatne horšie.

Po skladacom smartfóne túži Samsung aj LG. Kórejskí technologickí lídri si ale tento koncept predstavujú ako výsledok vývoja flexibilných displejov. ZTE Axon M flexibilný displej nemá.

Na prvý pohľad to vyzerá, ako keby ste dva rovnaké smartfóny spojili pántom. Obrazovky je možné používať nezávisle, alebo ako jednu s rozšíreným užívateľským prostredím v štýle tabletu. K dispozícii sú štyri rôzne režimy zobrazenia.

ZTE postavilo propagáciu zariadenia na silnom zameraní pre multimediálny obsah a na tom, že sa dá v zloženom stave ľahko nosiť vo vrecku. Fajn, no väčšina smartfónov si poradí s multimédiami a čuduj sa svete, dajú sa nosiť vo vrecku. A netreba ich ani skladať.

O prevedení lepšie vypovedia rozmery a váha. V zloženom stave ZTE Axon M meria 150,8 x 71,6 x 12,1 mm a jeho váha je 230 gramov. Smartfón tak váži viac ako väčšina prerastených vlajkových lodí, menovite Galaxy Note 8, Huawei Mate 10 Pro, ďaleko za LG V30, Xperiou XZ1…

zte axon m

Obe FHD TFT obrazovky charakterizuje uhlopriečka 5,2-palca a chráni ich vrstva odolného skla Gorilla Glass 5. Výkon zastrešuje trochu starší čipset Snapdragon 821 a pamäte si tykajú so 4 GB kapacitou v prípade RAM a 64 GB miestom pri úložisku.

Zaujímavo vyzerá iba jedna 20 Mpx kamera s clonou f/1.8. Vzhľadom na konštrukčné prevedenie poslúži ako primárna snímacia jednotka a zároveň aj ako selfie kamera. Dva displeje musí pri živote udržať 3180 mAh batéria s podporou nabíjania Quick Charge 3.0. Systémovú stránku zabezpečuje operačný systém Android vo verzii 7.1.2 Nougat.

Ceny a dostupnosť

ZTE Axon M je zo začiatku exkluzívnou záležitosťou amerického operátora AT&T. V rámci programu AT&T Next stojí 24,17 dolárov mesačne s celkovou dobou úhrad 30 mesiacov.

ZTE Axon M v priebehu času poputuje na trhy v Číne, Európe a v Japonsku. Celková cena atakuje 700-dolárovú hranicu, čiže sumu ľahko pod 600 eurami.

Zadná strana, resp. strany smartfónu ZTE Axon M © gizmodo.com.au

Výrobcovi kvitujeme odhodlanie a odvahu priniesť na trh moderný smartfón, aký nemá v portfóliu prakticky žiadny výrobca. Nemyslíme si ale, že je toto cesta k revolúcii v segmente inteligentných mobilných telefónov.

Užívatelia zrejme budú aj naďalej dávať prednosť tradičným koncepciám popredných výrobcov smartfónov. ZTE Axon M je možno unikátny, no je relatívne drahý, ťažký, v zloženom stave hrubý, v rozloženom veľký a po stránke vzhľadu nie je príliš atraktívny.

Ak má byť skladacia konštrukcia príťažlivá, bez futuristického ohybného displeja to asi nepôjde. Uvidíme, ako ďaleko sa dostane Samsung, keďže sa už hovorí o blížiacom sa predstavení modelu Galaxy X.

 ZTE Axon M

https://www.youtube.com/watch?v=607ETlNdQ-c