Úvod Novinky Aplikácie Páčia sa ti pôsobivé živé pozadia smartfónov Google Pixel 2? Sťahuj!

Páčia sa ti pôsobivé živé pozadia smartfónov Google Pixel 2? Sťahuj!

1
zive pozadia

Ak si pozorne sledoval dianie okolo predstavovania nových referenčných smartfónov Google Pixel 2 a Pixel 2 XL, istotne si postrehol ich živé pozadia. Nešlo pritom o klasické 3D tapety, ktoré by rozhýbali celú obrazovku.

Živé pozadia sú veľmi decentné a takmer nebadať, že sú živé. Napríklad tapeta, ktorá zobrazuje oceánske pobrežie, vyzerá na prvý pohľad ako stabilná, resp. nehybná. Ak na pobrežie sústredíte svoju pozornosť, všimnete si, že sa hýbu iba vlny mora.

K dispozícii je samozrejme niekoľko tapiet. Nájdete medzi nimi letecké snímky, abstraktné tvary, animácie tekutín a podobne. Špeciálne živé tapety sú exkluzívnou výsadou Google Pixel 2 zariadení.

Komunitu šikovných vývojárov pojem exkluzívne motivuje a aplikáciu so živými tapetami upravili tak, aby sa dala použiť na väčšine Android smartfónov s operačným systémom Android vo verzii 6.0 Marshmallow a vyššej.

zive pozadia

Ak chcete jedinečné živé tapety používať na svojom smartfóne, najskôr si musíte stiahnuť bežne dostupnú aplikáciu Tapety Google. Nájdete ju v obchode Play na tejto adrese.

Následne si stiahnete modifikovaný APK súbor, ktorý nájdete TU, na webe APKMirror. APK súbor manuálne nainštalujete po tom, ako v nastaveniach povolíte inštaláciu z neznámych zdrojov. Tieto kroky odporúčame iba skúsenejším užívateľom.

Po inštalácii môžete tapety okamžite používať. Stačí, ak na domovskej obrazovke podržíte prst, zvolíte tapety, ďalšie a v tejto sekcii nájdete položku živé tapety. Následne si len stačí vybrať tú, ktorá vás zaujala a ťapnete na použiť.

My sme s inštaláciou problém nemali a pozadia fungujú tak ako majú. Vyššie vidíte GIF animáciu jednej z tapiet, s ktorou boli prezentované nové Pixel 2 smartfóny. Tieto živé pozadia ale neodporúčame používať na starších smartfónoch alebo zariadeniach zo vstupnej kategórie.

Ich chod je predsa len o niečo náročnejší a k slovu tiež môže prísť zvýšená spotreba energie.