Úvod Zariadenia Je toto najlacnejší Xiaomi smartfón, ktorý stojí za to?

Je toto najlacnejší Xiaomi smartfón, ktorý stojí za to?

0
xiaomi
Model Redmi 4 - jeden z najpredávanejších smartfónov výrobcu Xiaomi

Zariadenia z línie Redmi a Redmi Note patria medzi najpredávanejšie z portfólia čínskej spoločnosti Xiaomi. Obľúbené sú vďaka skvelému pomeru medzi cenou a výbavou, pričom sú k dispozícii v dvoch veľkostiach.

Xiaomi Redmi 4A

Cena: 84,27 €

Xiaomi Redmi 4A je z tých menších a predstavuje vstupnú bránu do sveta inteligentných mobilných telefónov. S cenou, ktorá je v súčasnosti dvojciferná, dostanete obstojnú hardvérovú výbavu a prevedenie.

Polykarbonátová konštrukcia (131,5 g) ponúka klasický nenápadný dizajn, ktorý ozvláštňuje iba mriežka reproduktora na zadnej strane a oko fotoaparátu. Pod displejom sa nenachádza žiadne hardvérové tlačidlo. Ovládače sú kapacitné a ovládať nimi budete užívateľské prostredie MIUI 8.

Xiaomi redmi 4A

Výkon má na starosti čipset Snapdragon 425 z produkcie spoločnosti Qualcomm. Okrem neho nájdete pod kapotou 2 GB operačnej pamäte a 32 GB internú pamäť. Displej s 5-palcovou uhlopriečkou pracuje s HD 720p rozlíšením.

Vzhľadom na cenu nemôžete očakávať prítomnosť snímača odtlačkov alebo prémiového fotoaparátu s vysokou svetelnosťou. 13 Mpx fotoaparát ale bežné zážitky dňa pohodlne zachytí.

Dôležitá je výdrž na jedno nabitie, ktorú pokryje akumulátor s 3120 mAh kapacitou, a konektivita. Xiaomi Redmi 4A si rozumie s našim 800 MHz 4G LTE pásmom, a to v rámci dvojice súčasne aktívnych SIM kariet.

Xiaomi Redmi 4A sa s poriadne nízkou cenou 84,27 € nachádza v ponuke predajcu lightinthebox.com. Spracovanie objednávky a doručenie nejaký čas potrvá, no veľmi nízka cena dokáže presvedčiť.

Meizu M6 Note

Cena: 169,39 €

Ak hľadáte viac, zaujímavú cenu nájdete pri konkurentovi Xiaomi, výrobcovi Meizu a jeho zariadení M6 Note. Jeho displej je podstatne väčší, má 5,5-palca a už jemnejšie FHD 1080p rozlíšenie.

Telo je navyše vyhotovené z kovu, čiže pôsobí kvalitnejšie. Smartfón poháňa jedna z najlepších procesorových sád strednej triedy. Qualcomm Snapdragon 625 dopĺňa 3 GB operačná pamäť a 32 GB rozšíriteľné úložisko.

meizu M6 note

Meizu M6 Note má rovno tri fotoaparáty. 12 Mpx a 5 Mpx snímače sa nachádzajú na zadnej strane a selfie si zhotovíte rovno so 16 Mpx jednotkou. Väčší rozmer zariadenia poskytol priestor pre väčšiu batériu. 4000 mAh zásobník energie nabijete pomocou klasického microUSB konektora.

Aj v tomto prípade platí podpora pre dve SIM karty a 800 MHz LTE pásmo používané v našich končinách. Približná cena 169 € by mala platiť ešte necelé dva dni. V predošlom prípade trvá zníženie ceny dlhšie.

Všetky detaily každopádne nájdete na stránke predajcu, ktorý zníženú cenu aktuálne ponúka.