Úvod Zariadenia Xiaomi Redmi Note 5 prešiel certifikáciou. Takéto sú parametre a dizajn

Xiaomi Redmi Note 5 prešiel certifikáciou. Takéto sú parametre a dizajn

7
Ilust. foto

Model Xiaomi Redmi Note 4 patrí medzi vôbec najpredávanejšie smartfóny z kategórie strednej triedy. Je jasné, že nástupca Redmi Note 5 bude chcieť nadviazať na jeho predajný úspech. 

Xiaomi staví na aktuálny trend, displej s pomerom strán 18:9, ktorý obsadí podstatnú časť prednej plochy smartfónu. Zariadenie s kódovým označením MEE7 prešlo certifikáciou telekomunikačných úradov v Číne. Má ísť práve o model Redmi Note 5.

Vo výpise špecifikácií sa objavil displej s uhlopriečkou 5,99 palcov, rozlíšením 2160 x 1080 pixelov a spomenutým pomerom strán 18:9. Operačná pamäť RAM si podelí 3 GB a 4 GB kapacity, ktoré budú spojené buď s 32 GB alebo rovno 64 GB interným úložiskom.

Batéria ponúkne kapacitu dostatočných 4000 mAh a na zadnej strane uvidíme 12 Mpx fotoaparát. Skoršie indície hovorili o duálnom prevedení fotoaparátu, no certifikované zariadenie disponuje iba jedným obrazovým snímačom.

Xiaomi môže pokojne pripravovať aj inú verziu s duálnym snímačom, ktorá by bola drahšia. V zozname parametrov nefiguruje čipset. Je viac ako jasné, že výrobca zvolí niektorú z procesorových sád strednej triedy. Favorizovaný je Qualcomm Snapdragon 630/660.

redmi note 5
© TENAA

Xiaomi Redmi Note 5 bude merať 158,5 x 75,45 x 8,05 mm a vážiť 179 gramov. Prostredie MIUI 9 bude vychádzať z OS Android vo verzii 7.1.2 Nougat a aktualizácia na verziu Oreo by mala byť samozrejmá.

To, ako bude Redmi Note 5 vyzerať, vidíte na snímke vyššie. Vzhľad nie je taký lahodný, ako býva zvykom pri propagačných materiáloch, no je aspoň verný. Zadnú stranu (takmer) nerozpoznáte od súčasnej generácie Redmi Note 4.

Obdobie predstavenia a ani cena nie sú známe. Dohady hovoria o predajnej sume na úrovni 150-tich eur za základnú verziu, čo by bolo skvelé. Nová generácia by tak mohla byť úspešná minimálne tak, ako stále súčasný typ Redmi Note 4.