Úvod Výrobcovia Xiaomi Ďalší mesiac, ďalších 10 miliónov dodaných smartfónov značky Xiaomi

Ďalší mesiac, ďalších 10 miliónov dodaných smartfónov značky Xiaomi

0
xiaomi
Model Redmi 4 - jeden z najpredávanejších smartfónov výrobcu Xiaomi

Lei Jun, jeden zo zakladateľov spoločnosti Xiaomi informoval verejnosť, že sa im opäť podarilo dodať viac ako 10 miliónov smartfónov za jeden mesiac. Čerstvé údaje prislúchajú stále aktuálnemu mesiacu október.

Xiaomi dodalo 10 miliónov kusov smartfónov aj v predošlom mesiaci september. Niečo nám napovedá, že prichádzajúci november a hlavne december na tom budú ešte lepšie.

Tento mesiac sme už informovali o plánoch dynamického čínskeho výrobcu, ktorý chce v tomto roku predať 90 miliónov smartfónov. Vcelku ambiciózny cieľ sa mu zrejme podarí naplniť.

xiaomi

Xiaomi pomaly expanduje. Výrobca za hranice vyviezol cez 23 miliónov smartfónov. Len v Indii mu tržby za tretí štvrťrok 2017 vyskočili o 290 percent, a to v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Xiaomi čoskoro zamieri na španielsky trh a predajne otvorí, alebo už otvoril aj v krajinách východnej a strednej Európy. Na domácom trhu v Číne bojuje s výrobcom Huawei, ktorému patrí trhová prvá priečka.

Tento výrobca už stihol dodať viac ako 117 miliónov smartfónov, s čím Xiaomi do konca roka neurobí nič. Na domácej pôde ale postupne rozširuje sieť maloobchodných predajní, ktoré by mali prilákať nových zákazníkov.

Táto stratégia sa osvedčila konkurentom, výrobcom Vivo a Oppo.