Úvod Zariadenia Xiaomi Mi Notebook Pro prichádza v najvyššej konfigurácii! Aké sú ceny?

Xiaomi Mi Notebook Pro prichádza v najvyššej konfigurácii! Aké sú ceny?

4

Notebooky od Apple sa stali inšpiráciou pre mnohých výrobcov prenosných počítačov. Dizajn a konštrukčné prevedenie si už dávnejšie osvojil Xiaomi pri ultrabooku Mi Air a na mušku si zobral tiež výkonnejší a väčší model Pro.

>>> Všetky Halloweenske zľavy TU! <<<

Xiaomi Mi Notebook Pro výrobca nabil tými najvýkonnejšími komponentami, pričom nechýba ani verzia s extrémnou dávkou 16 GB RAM. O tej ale až neskôr. Mi Notebook Pro je v prvom rade väčší.

Obrazovka s 15,6 palcovou uhlopriečkou (Gorilla Glass 3) je našťastie osadená do tela s veľmi tenkými rámikmi, čím výrobca zoštíhlil celkové rozmery notebooku. V číslach, Mi Notebook Pro meria 360,7 mm x 243,6 mm x 15,9 mm a telo z pevného kovu (horčíková zliatina) váži 1,95 kg.

 Mi Notebook Pro

Pri obrazovke je nutné spomenúť rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov, jas 300 nitov a kontrastný pomer 800:1. Nad displejom sa nachádza malá 1 Mpx kamera, ktorá poslúži pre video komunikáciu v maximálnom rozlíšení 1280 x 720 pixelov.

Integrovaná grafická jednotka nesie názov NVIDIA GeForce MX150 (2GB GDDR5). Notebook bez problémov utiahne aj dva externé monitory.

 Mi Notebook Pro

Notebooky od Apple by mohli závidieť rozhrania pre pripojenie externých periférií. Popri dvoch USB C konektoroch výrobca našiel miesto aj pre dve USB 3.0 rozhrania, jeden HDMI slot, 3,5 mm audio jack a dokonca pre čítačku pamäťových SD kariet.

 Mi Notebook Pro

Klávesnica Xiaomi Mi Notebook Pro má zdvih 1,3 milimetra, je osvetlená a dostatočne rozmerná. Touchpad má uhlopriečku šiestich palcov, je prekrytý sklom a v jeho rohu sa nachádza snímač odtlačkov pre jednoduché a rýchle odomykanie zariadenia s nainštalovaným systémom Windows 10.

 Mi Notebook Pro

Snáď všetci výrobcovia začali konečne dbať aj na kvalitu integrovaných reproduktorov svojich prenosných počítačov. Xiaomi si preto prizvalo renomovanú značku AKG.

Konfigurácia

Ekonomika nepustí a pod hranicu 1000 eur vás dostane iba verzia s procesorovou sadou Intel i5-8250U, 8 GB operačnou pamäťou (DDR4, 2400MHz) a 256 GB SSD diskom. Momentálne sa dá táto verzia zadovážiť za cenu ľahko pod 850-timi eurami.

Pokiaľ vám pamäte vyhovujú, no radšej by ste siahli po vrcholovom čipsete Intel i7-8550U, dostanete sa na cenovú hranicu asi 1050 eur.

Maximum potom zastrešuje spomínaná i-sedmička so 16 GB RAM-kou a 256 GB SSD diskom. Cena 1190 eur sa dá bez okolkov označiť ako prémiová.

Ako dlho vydrží celý kolos na jedno nabitie? Najčastejšie sa spomína 9-hodinová výdrž, o ktorú sa postará 4-článková 60 Wh Li-ion batéria. Výdrž bude ale aj tak závisieť od typu práce, resp. záťaže. Strihanie videa a hranie hier si vypýta podstatne viac energie ako úprava textových dokumentov a napríklad počúvanie hudby.

Xiaomi Mi Notebook Pro bol oficiálne predstavený nedávno, v priebehu mesiaca september. Informácie o cenách a ďalšie podrobnosti nájdete na tejto adrese.