Úvod Aplikácie WhatsApp umožní sledovať pohyb a umiestnenie priateľov v reálnom čase

WhatsApp umožní sledovať pohyb a umiestnenie priateľov v reálnom čase

0
whatsapp
Ilustračné foto

Jedna z najpopulárnejších komunikačných aplikácií prichádza s novou funkciou, ktorá by sa dala doslovne preložiť ako živá lokalizácia. Cez appku v reálnom čase uvidíte, kde sa nachádzajú, resp. pohybujú vaši priatelia. 

Na prvé počutie to môže znieť strašidelne. WhatsApp ale deklaruje, že ide o bezpečný a jednoduchý spôsob, ako môžete dať svojim známym vedieť o svojej presnej polohe.

Festivaly, zaľudnené centrá miest, športové udalosti… Ak sa máte s niekým stretnúť, je dobré vedieť, kde presne vás nájde. Príkladov by sa našlo istotne viac. Zdieľanie umiestnenia v reálnom čase musíte aktivovať sami, a aj to iba po určitú dobu. Kedykoľvek ho môžete vypnúť. 

WhatsApp už má funkciu zdieľania umiestnenia. Zdieľať ale môžete iba statické miesto.

Novú funkciu živého umiestnenia aktivujete priamo v okne rozhovoru s konkrétnou osobou. Vašu presnú polohu bude môcť sledovať 15 minúť, 1 hodinu alebo až 8 hodín. Okamžité odosielanie údajov o aktuálnej polohe je možné kedykoľvek prerušiť.

whatsapp

End-to-end šifrovanie aplikácie WhatsApp zabezpečí, že údaje o umiestnení uvidí len ten, ktorému ich adresujete. Skôr by sme sa obávali o výdrž batérie. GPS konektivita si dokáže vybrať svoju energetickú daň. Najhoršie to je pri starších alebo nevýkonných smartfónoch.

Zakladateľ platformy WhatsApp ozrejmil, že vývojársky tím investoval veľa času do optimalizácie novej funkcionality tak, aby čo najmenej ovplyvňovala výdrž na jedno nabitie.

Novinku vo svojej aplikácii WhatsApp pravdepodobne ešte nevidíte. Aktualizácia sa bude šíriť v najbližších týždňoch pre platformy Android a iOS.

Možnosť zdieľania živého umiestnenia sa bude nachádzať v okne konverzácie, v pravom dolnom rohu. Objaví sa vám po dotyku na ikonu Pripojiť (spinka), kde sa v súčasnosti nachádza statické zdieľanie polohy, obrázkov, zvukov a ďalších subjektov.

Každá osoba v konverzácii si zobrazí vašu polohu v reálnom čase na mape. Ak v skupine zdieľa svoju aktuálnu polohu viac ako jedna osoba, všetky polohy budú viditeľné na tej istej mape.