Úvod Aplikácie Vzhľad čistého Androidu v každom smartfóne. V Google Play sa usídlil nový...

Vzhľad čistého Androidu v každom smartfóne. V Google Play sa usídlil nový launcher

1

Užívateľské prostredia rôznych smartfónov sú čoraz dokonalejšie a pokiaľ sa vám predsa len nepáčia, dobre ich zastúpi napríklad spúšťač Action Launcher alebo nami obľúbená aplikácia Evie.

Lákavý je aj vzhľad čistej formy operačného systému Android, ktorý skvele evokuje launcher s názvom Lawnchair. Tento spúšťač stavia na jednoduchosti a rýchlosti. Nie je preplnený všemožnou funkcionalitou, aj keď sa našlo miesto pre nejaké tie osobné prispôsobenia.

Celkový vzhľad doladíte niektorým z množstva balíčkov s ikonami pre aplikácie alebo si zmeníte farbu menoviek a spodnej lišty na základe použitého pozadia. Prispôsobiť sa dá veľkosť widgetov, ikon, správanie spúšťača a niekoľko ďalších parametrov.

launcher
Lawnchair launcher

Všetky sú prehľadne zoradené v nastaveniach aplikácie. Vyvoláte ich dlhým podržaním prsta na domácej obrazovke.

Spúšťač Lawnchair už existuje dlhšie. Získať sa dal formou inštalácie APK súboru z externých zdrojov, čo mohlo vyvolať pochybnosti ohľadom digitálnej bezpečnosti. Lawnchair sa ale dostavil do obchodu Google Play, čiže sa dá bezpečne stiahnuť a nainštalovať.

Drobnou prekážkou môže byť status nevydanej aplikácie. To znamená, že je aplikácia ešte vo vývoji a môže pracovať nestabilne alebo s chybami. Minimálne za vyskúšanie ale stojí.

Ak radi experimentujete, navštívte tento odkaz, ktorý vás presmeruje priamo do obchodu Play.