Úvod Konkurencia Apple Tvrdá rana pre majiteľov iPhonov: Nový Galaxy Note 8 v teste rýchlosti zničil...

Tvrdá rana pre majiteľov iPhonov: Nový Galaxy Note 8 v teste rýchlosti zničil najnovší iPhone 8 Plus

8

Najnovší iPhone 8 a iPhone 8 Plus sú skutočne výkonné smartfóny. Nesú v sebe totiž procesor Apple A11 Bionic, ktorý je, ako niekoľko benchmarkových testov naznačuje, najvýkonnejší na trhu. Procesoru však pomáhajú len 3 GB operačnej pamäte RAM. Ako sa to prejaví proti výbave niektorých z top modelov androidového sveta? Napríklad proti vynikajúcemu Galaxy Note 8?

Zmerať skutočnú rýchlosť zariadenia nie je jednoduché. Jedným spôsobom, ako to však dokázať, resp. ukázať, je test rýchlosti práce s aplikáciami. Multitasking je v dnešnej, uponáhľanej dobe, veľmi dôležitá vlastnosť.

Nižšie nájdete video, ktoré ukazuje ako si Galaxy Note 8 poradil s iPhone 8 Plus. Ak sa začnete obracať na to, že Apple chystá aj iPhone X, tak ten má rovnaký čipset Apple A11 Bionic a dokonca aj rovnakú kapacitu RAM – 3 GB.

Veľkú rolu v rýchlosti otvárania aplikácií zohráva aj úložisko. Vyzerá to tak, že UFS úložisko od Samsungu je na podobnej úrovni ako NVMe od Apple. Viditeľné je to hlavne z prvého kola otvárania aplikácií. Keď však došlo na opätovné otváranie (načítanie z RAM), iPhone bohužiaľ pohorel.

Hovoríme to už dávno a povieme to znovu. Note 8 je jednoducho multitaskingový kráľ, ktorého sa nepodarilo zhodiť ani dvojicou nových iPhonov.