Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má nový obrazový snímač. Krásne portréty zhotovíme aj s lacnejšími smartfónmi

Samsung má nový obrazový snímač. Krásne portréty zhotovíme aj s lacnejšími smartfónmi

3

Duálne fotoaparáty vrcholových smartfónov sú zaujímavé. Napríklad nový iPhone alebo Galaxy Note 8 pomocou nich zhotoví vynikajúco pôsobiace portréty s neostrým pozadím. LG skôr vidí čaro v ultra širokom formáte snímania.

Huawei pre zmenu duálnou kamerou zaznamenáva zvlášť farebné a zvlášť čiernobiele zábery, ktoré spojí v jeden poriadne kvalitný obraz.

V neďalekej budúcnosti dokážeme zhotoviť výnimočné portrétové snímky aj s dostupnejšími mobilnými zariadeniami. Samsung predstavil nový obrazový snímač ISOCELL Fast 2L9 s rozlíšením 12 Mpx a implementovanou Dual Pixel technológiou.

Dual Pixel technológia je kľúčová pre vyhodnotenie hĺbky ostrosti v rámci jedného obrazového snímača. Pre zhotovenie pôsobivých portrétov tak postačí samostatné prevedenie fotoaparátu a nie dvojitý ekvivalent.

samsung
Snímač Samsung ISOCELL Fast 2L9

Aj keď sa v pretekoch o najlepší portrét bijú hlavne duálne fotoaparáty, svoje má čo povedať aj tradičné single prevedenie. Čo dokáže Dual Pixel technológia v jednom samostatnom fotoaparáte sme videli 4. októbra, počas predstavenia smartfónov Google Pixel 2.

Ich samostatný snímač pracuje práve s technológiou Dual Pixel. Foto výsledky si môžete pozrieť TU, v našom nedávnom príspevku. Sami uznáte, že snímky s neostrým pozadím vyzerajú skvostne.

Samsung

Podľa marketingovej rétoriky výrobcu je na trhu dopyt po inteligentných telefónoch s pokročilejšími funkciami, na čo Samsung reaguje práve foto novinkou ISOCELL Fast 2L9. Pixely snímača sú veľké iba 1,28μm.

Čo je najlepšie, tento snímač poputuje do zariadení strednej, poprípade vyššej strednej triedy. Tie sú často podstatne lacnejšie, ako high-end zariadenia. Samsung dodáva komponenty aj iným výrobcom smartfónov, ktorí si nový snímač istotne nenechajú ujsť.