Úvod Huawei Huawei Mate 10 Samsung nie je jediný, kto pracuje na skladateľnom telefóne. Táto firma má...

Samsung nie je jediný, kto pracuje na skladateľnom telefóne. Táto firma má už fungujúci prototyp!

Šéf Huawei to počas rozhovoru prezradil serveru CNET. Podľa jeho slov má firma fungujúci prototyp, ktorý môžu stihnúť dokončiť už budúci rok.

0

Šéf jedného z najväčších výrobcov smartfónov na svete, Huawei, pre server CNET prezradil, že ich firma pracuje na novom skladacom smartfóne. To nie je všetko.

Podľa jeho slov už spoločnosť disponuje funkčným prototypom, ktorý má byť dokončený už budúci rok. Podľa všetkého však potrebuje niekoľko vylepšení v konštrukcii a „lepšiu technológiu ohybného displeja“.

Ďalšou spoločnosťou, ktorá už predstavila svoj skladací smartfón je ZTE. Ide o firmu, ktorá je jedným z najväčších rivalov Huawei vôbec. Ich skladací kúsok sa volá Axon M a dostupný bude už čoskoro. ZTE celý problém skladacích telefónov zobral po svojom. Zariadenie totiž vyzerá tak, ako by ste jedným pántikom spolu spojili dve zariadenia. Aj preto sa očakáva, že veľa vody nenamúti. Huawei to chce spraviť „poriadne,“ a tak si na ich novinku pravdepodobne ešte pár mesiacov počkáme.

Je nutné počkať na lepšiu technológiu

Podľa Richarda Yu, šéfa Huawei, je na prototype malá medzera medzi displejmi a to podľa neho „nie je dobré“. Spoločnosť momentálne pracuje na spôsobe, ktorý by im pomohol sa tejto medzery zbaviť.

O tom, kedy, kde a za koľko sa bude chystaná novinka predávať zatiaľ nevieme vôbec nič. Ak by aj bol dokončený budúci rok, stalo by sa tak pravdepodobne v druhej polovici (možno až v štvrtom kvartáli). Môže sa však stať, že to Huawei posunie až na rok 2019.