Úvod iPhone iPhone X Samsung si na predajoch iPhone X poriadne zarobí: Za každý predaný kus...

Samsung si na predajoch iPhone X poriadne zarobí: Za každý predaný kus dostane takúto čiastku!

0

iPhone X je novou vlajkovou loďou amerického giganta a zároveň najbohatšej firmy na svete, Apple. Na pulty obchodov by sa mal dostať už čoskoro. Komponenty, z ktorých je iPhone X vyrobená však nepochádzajú od Apple. Firma ich musí hľadať u svojich dodávateľov, medi ktorých patrí aj Samsung.

Koľko však taký Samsung môže potenciálne zarobiť na iPhone? Bližší rozbor ukázal, že dosť veľa.

Samsung a Apple sú dvaja rivali, ktorí sa neustále snažia ponúknuť niečo lepšie, novšie či zaujímavejšie. Ich súboj dokonca prešiel až v súdny spor, ktorý Samsung bohužiaľ prehral. Súdne ťahanice sa však ešte stále neskončili. Juhokórejský výrobca opäť podal odvolanie, aby tak znížil odškodné vo výške 399 miliónov dolárov, ktoré má zaplatiť Apple.

iPhone X – najväčší úspech pre Samsung?

Úspech nového iPhone X je pre Apple nesmierne dôležitý. Je to ich prvý smartfón s bezrámikovým displejom, ktorý so sebou prináša niekoľko vylepšení a inovácií. Sami si však napríklad taký pekný displej vyrobiť nevedia. Museli teda nájsť dodávateľa, ktorý by im taký kvalitný zobrazovací panel vyrobil. Tým dodávateľom je, ako už iste viete, Samsung. Okrem toho však v iPhone X nájdeme ešte jeden komponent z rúk Samsungu – batériu.

Podľa odhadov analytikov má Samsung za každý predaný iPhone X zarobiť 110 dolárov. Väčšinu z toho vďaka ich OLED displeju. Očakáva sa, že Apple bude schopný predať až 130 miliónov kusov iPhone X. Vynásobte si to 110-timi dolármi a dostanete slušnú sumičku.

Je celkom šokujúce, že podľa odhadov analytikov má Samsung na predajoch iPhone X zarobiť viac, než na predajoch svojej vlastnej vlajkovej lode, Galaxy S8. Analytici zároveň vypočítali, že objednávka súčiastok pre nový iPhone je zodpovedná za tretinu príjmu Samsungu. TRETINU! Vyzerá to teda tak, že aj napriek tomu, že sa obe firmy k sebe v súdnej sieni nesprávajú najpriateľskejšie, jednoducho potrebujú jeden druhého.

Čakali ste od oboch firiem až takúto vzájomnú závislosť? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!