Úvod Výrobcovia Samsung Pozor, Samsung Gear Fit2 Pro zatiaľ nie je možné používať s iPhone...

Pozor, Samsung Gear Fit2 Pro zatiaľ nie je možné používať s iPhone zariadeniami

0

Spoločnosť Samsung predstavila v priebehu augusta inteligentný fitness náramok Gear Fit2 Pro, ktorý je podľa špecifikácie kompatibilný s Android a iOS smartfónmi. Druhá menovaná kompatibilita zatiaľ neplatí.

Kompatibilitu zabezpečuje aplikácia pre systém iOS, ktorá sa v Apple App Store zatiaľ nenachádza. Apple aplikáciu Samsungu ešte neschválilo. Ani nie je známe, kedy sa tak udeje.

Problém začal rezonovať na fóre spoločnosti Samsung, kde niekoľko majiteľov smartfónov iPhone vyjadrilo rozhorčenie nad nemožnosťou pripojenia náramku k ich smartfónu.

S platformou iOS sú tak zatiaľ kompatibilné iba nositeľné gadgety Samsung Gear S2, S3 a Gear Fit 2. Samsung kompatibilitu rozšíril začiatkom tohto roka, no pridružené aplikácie vám neumožnia používať aj najnovší Gear Fit 2 Pro.

Gear Fit2 Pro

Tomuto náramku je určená vlastná aplikácia, ktorú Apple schvaľuje a nevie sa, koľko ešte schvaľovať bude. Spoločnosť Apple je povestná prísnou kontrolou aplikácií a hier, ktoré sa uchádzajú o miesto v obchode Google Play.

Nemyslíme si, že by softvéroví inžinieri Samsungu aplikáciu pripravili tak, aby bola v rozpore s pravidlami či politikou Apple. Určite sa v nej nenachádza ani žiadny škodlivý kód. Buď je proces schvaľovania taký prísny, že jednoducho dlho trvať musí alebo Apple drží nositeľnú konkurenciu na uzde.

Apple totižto okrem nových smartfónov iPhone predstavilo aj tretiu generáciu hodiniek Apple Watch 3, ktorú si predsa majitelia iPhone zariadení musia kúpiť skôr, ako nejaký náramok.

Náramok Gear Fit 2 Pro sa na globálnom trhu nachádza už viac ako dva týždne.