Úvod Samsung Samsung Galaxy X Revolučný Samsung Galaxy X môže byť výrazne limitovaný obmedzeným počtom kusov

Revolučný Samsung Galaxy X môže byť výrazne limitovaný obmedzeným počtom kusov

1
samsung galaxy x

To, že chce Samsung v nadchádzajúcich mesiacoch predstaviť smartfón s flexibilnou obrazovkou, nie je žiadnym tajomstvom. Už dávnejšie sa hovorilo o období predstavenia, ktoré pripadalo na rok 2018, resp. 2019.

Aj laikovi musí byť jasné, že vyrobiť displej, ktorý by sa dal ohnúť napríklad na polovicu, nie je jednoduché. Obrazovky, ktoré sa dajú ohýbať alebo rovno zrolovať ako papier, sme mohli najčastejšie vídať v sci-fi snímkoch filmových tvorcov.

Samsung Galaxy X má byť tým smartfónom, ktorý vďaka ohybnému displeju zložíme napríklad na polovicu. Presná mechanika, maximálny rádius ohybu či iné detaily samozrejme nepoznáme.

Čo je zaujímavejšie, toto zariadenie má byť predstavené už na budúci rok. Samsung tak zrejme dodrží termín predstavenia, o ktorom hovoril v dávnejšej minulosti. Samsung Galaxy X pravdepodobne nebude pre každého.

Samsung Galaxy X
Patentový nákres z novembra 2016

Produkcia bude výrazne limitovaná, a to počtom 100 000 kusov. Samsung Galaxy X tak bude výsostne exkluzívnym kúskom. Pokojne nemusí opustiť hranice domovskej krajiny.

Tieto informácie priniesol uznávaný magazín Forbes, ktorý sa odvoláva na kórejské ekonomické periodikum The Investor.

Samsung Galaxy X
Patentový nákres z novembra 2016

Za obmedzeným počtom kusov môže stáť náročná technológia a proces výroby. Zároveň pôjde o akýsi trhový pokus. Zatiaľ na trhu neexistuje žiadne podobné zariadenie. 100 000 kusov bude stačiť na to, aby výrobca dostal náležitú spätnú väzbu.

Samsung Galaxy X by sme mohli uvidieť začiatkom roka v americkom Las Vegas v rámci podujatia CES. Najväčšia svetová šou spotrebnej elektroniky a inovácií sa na to dokonale hodí.

Radi sa ale necháme prekvapiť.