Úvod Výrobcovia Samsung Samsung postavil šialenú zostavu z Galaxy S5 na ťaženie Bitcoinu: Je efektívnejšia než...

Samsung postavil šialenú zostavu z Galaxy S5 na ťaženie Bitcoinu: Je efektívnejšia než počítač

0

Inžinieri Samsungu sa v práci pravdepodobne celkom slušne nudili, a tak prišli s celkom zaujímavým konceptom. Vo svete, v ktorom sú kryptomeny, ako napríklad Bitcoin, čoraz populárnejšie sa objavuje nová zostava určená na ich ťaženie.

Zamestnanci výrobcu na svoje nové zariadenie využili Galaxy S5, teda presnejšie, celkom 40 kusov Galaxy S5. Nainštalovali na ne špeciálny operačný systém, ktorý zatiaľ nebol zverejnený a mohlo sa začať ťažiť. Zaujímavé je, že takáto zostava Bitcoiny ťaží podstatne efektívnejšie, než bežný počítač.

Dá sa však predpokladať, že bežný človek u seba doma nemá štyridsať Galaxy S5, aby to mohol vyskúšať. Samsung to však od vás ani nechce, ani neočakáva, ani neodporúča. Namiesto toho ide o krásnu ukážku toho, ako sa dá využiť relatívne stará technológia, ktorá je v očiach mnohých súca akurát tak na smetisko.

Táto inovatívna platforma poukazuje na efektívne zohľadnenie životného prostredia týkajúce sa starých Galaxy zariadení, do ktorých aj takýmto spôsobom môžete vdýchnuť nový život čím im dáte novú funkciu a zvýšite ich cenu. Bez projektov ako je tento by možno navždy ostali ležať zabudnuté v stolíku,“ povedal hovorca Samsungu, Robin Schultz.

Nejde o prvý projekt

Samsung už dávnejšie hľadal alternatívne využitia pre svoje staré zariadenia. Napríklad z takého tabletu Galaxy Tab spravil notebook poháňaný operačným systémom Ubuntu. Galaxy S3 využil pre monitorovanie hladiny pH v akváriu a jeden zo starších telefónov vybavil softvérom pre rozpoznanie tváre, ktorý zabudoval nad vchodové dvere. Netreba taktiež zabudnúť ani na Galaxy Note 7, ktorý vo svojich fabrikách využil pre bezpečnostný kamerový systém.