Úvod Smartphony Dohady Budúcoročný Samsung Galaxy A5 môže vyzerať ako menší Galaxy S8

Budúcoročný Samsung Galaxy A5 môže vyzerať ako menší Galaxy S8

0
Súčasná generácia Galaxy A5 (2017)

Už na budúci rok uvidíme novú generáciu smartfónu strednej triedy z produkcie Samsungu. Model Galaxy A5 bude veľmi zaujímavý. Možno podobne, ako súčasná hviezda Galaxy S8.

O všetko sa postará tzv. nekonečný displej, ktorý s veľkou pravdepodobnosťou poputuje aj do nižšie radených smartfónov z portfólia výrobcu. Pár indícií sa už objavilo a aktuálne k nim pribudli ďalšie.

Samsung Galaxy A5 (2018) sa objavil na čínskej sociálnej sieti Weibo ako render, ktorý ho zobrazuje s nasadenými ochrannými krytmi. Je pravdepodobné, že materiály pochádzajú od výrobcov príslušenstva.

Galaxy A5
© Weibo

Predná strana smartfónu vyzerá ako kratší Galaxy S8. Zadnú stranu snímky nezobrazujú. Otvor v kryte ale potvrdzuje predošlé informácie o samostatnom fotoaparáte a snímači odtlačkov umiestnenom pod ním.

Okrem toho si vďaka krytom môžeme všimnúť bočné tlačidlo navyše. Patriť by malo digitálnemu asistentovi Bixby, ktorý teda do strednej triedy poputuje tiež.

Galaxy A5
© Weibo

Stredná trieda od Samsungu je skôr ladená prémiovejšie, o čom svedčí aj tohtoročná generácia. O budúcoročnej generácii to bude platiť dvojnásobne. Samsung Galaxy A5 (2018) ale bude citeľne lacnejší ako aktuálne vlajkové lode. Teda dúfame.

Za nekonečný AMOLED displej, príťažlivý vzhľad a pokrokovú digitálnu asistenciu tak nebudeme musieť zaplatiť sumu, ktorá sa blíži k štvorcifernej hranici. Smartfónu tiež nahrajú kompaktnejšie rozmery, keďže príde o hrubšie rámiky.

Otázny je zatiaľ fotoaparát, procesorová sada a poprípade kapacita batérie, ktoré rozhodujú tiež. Necháme sa prekvapiť a radi si počkáme na presnejšie informácie, ktoré snáď potvrdia dohady z neoficiálnych zdrojov.