Úvod Výrobcovia Samsung Elektronická značka postráži vaše deti a zvieratká. Toto je Samsung Connect Tag!

Elektronická značka postráži vaše deti a zvieratká. Toto je Samsung Connect Tag!

0
Redakčná testerka odolných zariadení - Nela

Samsung Connect Tag je názov nového gadgetu z dielne kórejského výrobcu, ktorý sa objavil pomimo nášho regiónu. Za pozornosť ale stojí, keďže ide o prvé, komerčne dostupné mobilné zariadenie, ktoré využíva frekvencie úzkeho sieťového pásma. 

Toto pásmo využívajú zariadenia z kategórie takzvaného internetu vecí, ktoré môžu vďaka nemu komunikovať. Sieťové pásma sú špeciálne navrhnuté pre zariadenia, ktoré využívajú skromný objem dát, energiu a pripojenie na internet využívajú napríklad iba na určovanie polohy. To je presne prípad novinky Samsung Connect Tag.

Samsung Connect Tag poskytne informácie o polohe v interiéri a aj v exteriéri. Na určovanie polohy používa GPS technológiu, okolité WIFI siete a spomínané pripojenie k úzkemu sieťovému pásmu.

Samsung Connect Tag

Malému príslušenstvu nechýba akcelerometer a trojbodová LED notifikácia, ktorá vás upozorní na zostávajúcu kapacitu batérie. Tá je pri takomto zariadení kľúčová. Predpokladaná výdrž hovorí o siedmich dňoch, čo je fajn. Samsung Connect Tag si zatiaľ rozumie iba so smartfónmi s operačným systémom Android.

Perfektné pre zábudlivcov

Nenápadnú elektroniku môžete pripevniť vášmu dieťaťu na školskú tašku, domácemu miláčikovi na obojok, hodí sa jedincom, ktorí zvyknú strácať kľúče od auta a tak podobne. Kreatívnejších nápadov na využitie by sa istotne našlo viac. Praktická stránka sa elektronickej značke uprieť nedá.

Samsung Connect Tag

Telo zariadenia je široké 1,19 cm a hrubé 4,21 cm. Neublíži mu prach a ani voda. Viac podrobností o tomto a ďalších podobných zariadeniach sa dozvieme z vývojárskej konferencie Samsungu, ktorá bude prebiehať tento týždeň v americkom meste San Francisco.

Samsung Connect Tag najskôr poputuje do predaja na domácom juhokórejskom trhu výrobcu. O niekoľko málo mesiacov neskôr by sa mala dostupnosť rozšíriť.